„Bízom benne, a Partizán képes lesz felülemelkedni a szekértábor-logikán” – nyílt levélben szúrt oda Gulyás Mártonnak a Jobbik vezetője

2024. május 08. 12:08

Gyöngyösi Márton azon húzta fel magát, hogy a listavezetőjük nem mutatkozhat be a műsorban.

2024. május 08. 12:08

Nyitókép: Partizán Facebook-oldala

Gyöngyösi Márton Instagram-oldalán tett közzé egy Gulyás Mártonhoz címzett üzenetet, melyben többek között arról írt, hogy mennyire meglepte, hogy a Partizán „egy meglehetősen önkényes feltétel, a közvélemény-kutatások átlaga alapján úgy döntött, hogy 

nem adja meg a megszólalás lehetőségét minden EP-listavezetőnek”.

A Jobbik EP-képviselője szerint történik mindez úgy, hogy véleménye szerint  a csatorna „a még a nyilvánvaló világnézeti állásfoglalás dacára is egy olyan médiává nőtte ki magát, amely ma Magyarországon megfelelő közszolgálat híján kvázi a közszolgálati tájékoztatás szerepét tölti be azzal, hogy különböző álláspontokat mutat be és vitát generál”.

Gyöngyösi kicsit „sarkosabban” úgy fogalmazott, a Partizán szerinte úgy döntött, hogy „teret enged az orosz kémhálózat magyarországi fiókszervezetének, a Mi Hazánknak, de az összellenzék közös köztársaságielnök-jelöltjének, Róna Péternek nem”.

Az „irányított közvélemény-kutatások hazája” vagyunk

A politikus arra is felhívta a figyelmet üzenetében, hogy „hosszan lehetne vitatkozni azon, hogy amikor éppen az egész magyar pártstruktúra átrendeződik, a választásokig pedig még egy hónap van hátra, akkor pontosan mit is lehet leszűrni a közvélemény-kutatások eredményeiből. 

Különösen Magyarországon, az »irányított közvélemény-kutatások« hazájában”

– jegyezte meg.

Elvi kérdés technikai helyett

Gyöngyösi Márton szerint „a kérdés nem annyira technikai, hanem elvi”. Majd azzal folytatta, hogy „a feltételrendszert ugyanis egészen jól láthatóan úgy határozta meg a Partizán szerkesztősége, hogy az egyébként is hétről hétre változó közvélemény-kutatási eredményekre hivatkozva éppen Róna Pétert ne kelljen behívni”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt követően arról írt, „már régen túl vagyok azon, hogy azon merengjek, mennyire vezet eredményre, ha messiásokat várunk és 

tiszavirág-életű felhorgadások alapján kiáltunk ki magunknak új vezéreket. 

A politika Magyarországon, és sok más helyen is, ilyen” – jelentette ki.

 

Gyöngyösi azt is leszögezte, hogy „pártok jönnek-mennek. 

Az értelmiség felelőssége azonban marad, 

és ha a balliberális értelmiség, és azok a hozzájuk kötődő újságírók és médiamunkások, akik amúgy lépten-nyomon a függetlenség és objektivitás mércéinek kiáltják ki magukat, valójában a különböző pártok által megrendelésekkel kitartott, egyébként sorra minden választás alkalmával még a pártjaiknál is csúfosabban leszereplő közvélemény-kutató cégekkel összejátszva válogatósdit játszanak, hogy kit illet meg a vita joga, akkor 

ők sem sokkal különbek a Fidesznél”

– húzta alá.

Odaszólt a magát függetlennek tartó médiának is

A Jobbik elnöke gondolatait azzal zárta, hogy bár illúziói nincsenek, „hiszen 

a magát függetlennek tartó magyar média jelentős részénél teljesen nyilvánvaló, és minden leírt vagy kimondott szavukban tetten érhető a zsigeri elfogultság, 

bízom benne, hogy ha másért nem, legalább a szakmaiság és a minőség igényével a Partizán képes lesz felülemelkedni a szekértábor-logikán, és Róna Péternek is megadni a lehetőséget, hogy programját bemutassa.”

„Persze csak akkor, ha valóban fontos a kiegyensúlyozott tájékoztatás és a demokratikus játékszabályok betartása” – szögezte le Gyöngyösi Márton.

A nyílt levelet teljes terjedelmében alább olvashatja: 

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­a­z­­­i n­­i­m­­f­­­o­­m­á­­­n­i­­­á­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Tommaso
2024. május 08. 15:14
HÁNYIGERKELTŐ, ahogy a PEDOFILMENTŐ FIDESZ a gyermekeinkre a legnagobb veszélyt jelentő katolikus papokat kiveszi a törvény hatálya alól.
Welszibard
2024. május 08. 14:55 Szerkesztve
Most 2024-ben teljesedett be végleg az, amit annak idején Csurka István megjósolt a Jobbik jövőjéről: ti. hogy el fog tűnni a politikai palettáról, mivel a vezetésében kripto-SZDSZ-esek működtek közre. Emlékezzünk csak a Csanád, Havas Henrik-Vona-Spinóza Ház közjátékokra, Jakab végjátékára. Kegyelemdöfés: Pressman-féle "széder-vacsora". Kész vége, sikeres volt a balliberális közreműködés, a jobbik elhalálozott. A Mi Hazánknak viszont Magyar Péterrel kell szembesülnie.
Mich99
2024. május 08. 14:50
És ezt a csicskapártot felvették volna a "konzervatív" EPP-be...? (ahogy Brenner K ebtárs állította...!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!