„Isten hozta Kína elnökét Budapesten!” – így fogadta Orbán Viktor Hszi Csin-pinget (Videó)

2024. május 09. 11:23

A kínai elnök repülőgépe május 8-án este landolt Budapesten.

2024. május 09. 11:23

Nyitókép: Facebook

Május 8-án este, nem sokkal 21 óra előtt ért földet Hszi Csin-ping kínai elnök repülőgépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteren. A kínai elnököt a Magyar Honvédség katonai tiszteletadással fogadta a reptéren. A reptéren a kínai delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó üdvözölte. A miniszterelnök egy videót is megosztott az eseményről, amelyet alább tekinthetnek meg:

Ismert, húsz év után látogat újra Magyarországra Kína elnöke, a május 8. és 10. közötti hivatalos látogatás pedig a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvételének 75. évfordulójára esik.

Történelmi látogatás lesz, új fejezetet fog nyitni a bilaterális kapcsolatokban"

– közölte a magyar és kínai sajtó munkatársainak tartott sajtótájékoztatóján budapesti rezidenciáján a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete.  A diplomata szerint az Orbán-kormányok alatt egy pragmatikus kínai-magyar viszony alakult ki, amely az elmúlt években túlmutatott a szokásos diplomáciai kapcsolatokon,

2017 óta a két ország stratégiai partnerségben működik együtt, a magyar-kínai kapcsolatok „magas színvonalúak"

– ennek egyik bizonyítéka Gong Tao szerint, hogy tavaly októberben Orbán Viktor az uniós vezetők közül egyedüliként vett részt az „Egy övezet, egy út” kínai kezdeményezés pekingi fórumán. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­­z­­i n­­i­m­f­­­o­­m­á­­n­­i­­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
palika-2020
2024. május 09. 22:29
Ti baloldali hozzászólók tényleg nem vagytok normálisak! Teljesen mindegy, hogy Orbán kivel találkozik, nektek mindig van valami ocsmány hozzászólásotok. Ha nem vettétek volna észre, Orbán azért nyit keletre mert a nyugat megbolondult, ellenünk van és kiszámíthatatlanok. Az ellenzékiek mind egytől egyig tönkretennék az országot ha rajtuk múlna. Az asszonyainkat a migránsok erőszakolnák meg, a gyerekeinket szakállas nők tanítanák miközben mi férfiak mehetnénk meghalni ukrajnáért. Ezek a baloldaliak, nyomorult, eszetlen, romlott, Istentelen barmok!
törölt felhasználó
2024. május 09. 20:43 Szerkesztve
"„Isten hozta Kína elnökét Budapesten!” – így fogadta Orbán Viktor Hszi Csin-pinget " Ebből is látszik, hogy a kolostormalac mekkora gyökér. Egy többgenerációs KOMMUNISTÁRA, egy olyan országból, ahol a keresztények nem gyakorolhatják a vallásukat, és a felderített közösségekről is nyilvántartást vezetnek, arról azt mondani, hogy "Isten hozta", az legalább akkora baki, mikt amikor a Malac egyszer valami muszlim vagy indiai politikusnőnek akarta a kezét lesmárolni 😁 .
Zolotarjov
2024. május 09. 19:28
Szigetelődik el a patás, mese nincs..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!