Ítéletidővel kezdődik a hétvége

2024. május 17. 18:12

A fővárosban is heves zivatarra kell számítani péntek este.

2024. május 17. 18:12

Nyitókép: Getty Images / Remedios

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Fejér és Pest vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután. A riasztást késő délután a fővárosra is kiadták.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani,

a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Bács-Kiskun, Fejér és Pest vármegyék területére másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az előrejelzés szerint péntek délután zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulhatnak, legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén.

Zivatarok környezetében előfordulhat jégeső, és viharos, óránkénti 60-80 kilométeres szél. Heves zivatarokhoz nagyobb méretű, 3 centiméternél nagyobb jég, erősen viharos, óránkénti 80-90 kilométeres sebességet meghaladó széllökés, esetleg felhőszakadás is társulhat. A zivatartevékenység fokozatosan gyengülve az ország keleti, északkeleti részein az éjszakai órákban is folytatódhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében. A ház környékéről minden olyan tárgyat – kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket – javasolt védett helyre vinni, amit a szél felkaphat. Azt kérik, lehetőleg senki ne parkoljon villanyvezetékek és fák alá, a fasorok mellett pedig kellő figyelemmel közlekedjenek.

Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­e­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
lhotx
2024. május 21. 09:30
És azzal is végződik a hét eleje.
Héja
2024. május 19. 06:54
Ítéletidő leggyakrabban a bíróságokon tapasztalható.
alexandrosz-2
2024. május 18. 06:59
Egy hidegfront nem "itéletidő', csak a mandis cuckoldkonzi mesügéknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!