Magyar menekül a köztévés vita elől is

2024. május 21. 20:25

Magyart a saját önértékelése alapján zavarja, hogy nem ő irányítja a világmindenséget, de ez van.

2024. május 21. 20:25
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

„Éppen csak nyilvánosságra került a köztévé által rendezendő EP-választási vita programja, Magyar Péter a Telex Facebook oldalán már olyan bejelentést tett, amely alapján arra lehet követkzetetni, hogy nem vesz részt a vitán. Magyar ezt még nem mondta ki, de erre utalt. Az MTVA vitájának programját Molnár Csaba, a DK alelnöke hozta nyilvánosságra. Eszerint a vitát élőben, fő műsoridőben rendezik, nézők nélkül, minden reésztvevő 8 percet kap, és részt vesz a vitán mind a 11 EP-listát állító párt vezetője.

A vita menetét úgy határozták meg, hogy 1 perc bemutatkozást kap mindenki, utána 3 előre megadott témában beszélhet mindenki 3-3 percet, majd a végén mindenki egy percben reagálhat az előtte elhangzottakra. A vitát két fideszes médiaszereplő vezeti. Ez utóbbinak nem lehet nagy jelentősége, hacsak valaki nem lépi át a szabályokat, és ez ügyben intézkedni kell, ami vitákat eredményezhet, mert egyébként a szabályok világosak. Arra lehetne számítani, hogy részvétele esetén Magyar széttrollkodja a vitát.

Részvételére azonban az előzetes várakozásainknak megfelelően nem lehet számítani, miután számos (egyébként teljesíthetetlen) feltétele között szerepelt az is, hogy ha 11 párt képviselője vitázik, akkor nem vesz részt. Magyar vélhetően erre hivatkozva kihúzza a nyakát a vitából, mert az egyértelműen látszik, hogy nem mer/akar vitázni, menekül a vita elől. Nevetséges hivatkozásai arról szóltak, hogy csak a köztévé után vitázik máshol, de a köztévébe sem akar elmenni.

A fenti hivatkozás azért nevetséges, mert »valódi pártok« közötti vitát javasol, miközben a Tisza Párt a legkevésbé sem valódi párt, mert még tagsága nincs, párt jellegű struktúráról és működésről nem beszélve. A 8 perc valóban nem sok, de egy felelős és korrekt politikus minden lehetőséget kihasznál, s tiszteletben tartja a választókat és a versenytársait azzal, hogy résztvesz. Magyart a saját önértékelése alapján zavarja, hogy nem ő irányítja a világmindenséget, de ez van.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. május 22. 14:19
Mr Bartus, tegyen egy szivességet Magyarországnak, felejtse el a magyar nyelvet és egykori országát. Mindenki fellélegezne, Ön pedig bátran léphetne az USA egén a Mindenható elé, mert nem terhelné már többé semmi a lelkiismeretét.
irmag2
2024. május 22. 14:12
Mi van Bartus, nem a gyógyszered vetted be, hanem a zárókupakot?
szarvas-2
2024. május 22. 14:03
Másodszor értek TELJESEN egyet a Bartussal. Sic transit gloria Mundi. Az első az volt,amikor hamis messiásnak nevezte-a hamis messiást.. (Amiként a kutyát kutyának,és nem tengerimalacnak.) :)
Tommaso
2024. május 22. 12:30
A GYÁVA GECI ORBÁN, valamint elvtársai és elvtársnői ( Tarlós, Trócsányi, Sztkirályi stb) másfél évtizede menekülnek minden nyilvános vita elől. Oka > képtelenek érvekkel s tényekkel megvédeni a hamis-hazug álláspontjukat. Most ugyan lesz valami vitaféle, de mintha Nyilasi Tibi vezetné az Újpest- Fradit. A műsorvezető ugyanis állampárti elkötelezett, éveken át mocskolta a többi párt vezetőit a TV-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!