Verőcei hajóbaleset: keresik az áldozatokat a Dunán

2024. május 20. 11:39

A motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek.

2024. május 20. 11:39
null

Nyitókép: LAKATOS PÉTER / MTI

 

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán – mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1-en hétfő reggel.

Balázs László kiemelte, a kutatásban több százan dolgoznak. Hozzátette, a mentési munkálatokat nehezítette, hogy korlátozott látási viszonyok között kellett megkezdeni a kutatást, amit tovább bonyolított a Dunában lévő uszadék és vízben úszó sok hajóalkatrész. A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője elmondta, a bejelentést követően nem lehetett tudni, pontosan hol történt a baleset, ezért a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást a Dunán. A szervezet hőkamerás drónokkal és a part menti részek átvizsgálásával segítette a hivatásos tűzoltók munkáját. Rámutatott: nyilvánvaló hogy nagy erejű ütközés történt, ezt a túlélő férfi, illetve a megtalált két áldozat – egy férfi és egy nő – sérülései is igazolják. A kutatási tevékenységeket egy operatív törzs koordinálja, és sötétedésig folytatják a kutatást a Duna teljes szakaszán – ismertette.

Ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok”

– hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: „Értelemszerűen, a szakma szempontja alapján most már arról beszélünk, hogy inkább áldozatokat keresünk, a túlélés esélye gyakorlatilag a minimumra csökkent.”     

A rendőrség korábban a szombat éjjel Verőcénél történt hajóbalesetről azt közölte, a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­­e­­l­d­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­e­­x­i­­­ ­p­­u­­n­­c­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
csapláros
2024. május 20. 13:54 Szerkesztve
Kétes 2024. május 20. 12:10 ..."Mit lehet tudni és valószínűsíteni? ...a szállodahajó orrán (BAL oldalának elején) volt az ütközésnyom,"... a motorcsónak jobb, helyesen BAL (műgyantából készült) oldala az ütközéstől leszakadt. Az ütközést a szállodahajónak nem volt lehetősége elkerülni. A kishajó sérülését, menetben a szállodahajó nem tudta volna előidézni, ha az csak sodródott volna. Legföljebb fölborította vagy arrébb lökte volna, és akkor a szállodahajó oldalán sem keletkeztek volna azok a borzalmas ütközési nyomok. Ettől még a szállodahajó kapitányának a letartóztatása jogos, mert a csónakmotort is hallania kellett (na és a hajóradaron is látnia kellett) és a nyomában az ütközés is elég nagy erejű volt, tehát meg kellett volna néznie és jelezni a hatóságoknak, hogy valami történt. Feltételezés: a kishajó balról, nagy sebességgel ráfuthatott a szállodahajóra és az ütközéstől megperdülve zuhanhatott a vízbe.
rasdi1
2024. május 20. 13:45
A "buli" momentum kérdésessé teszi, hogy mennyire volt józan az adott kishajó vezetője, vagy mennyire volt hatással az utazó társaság "spicces" állapota a kishajó vezetésére.
danubius
2024. május 20. 13:42
Kokain, alkohol, fentanil, kurvák, sötét, szívva-rúgva mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!