„El kell ismernünk, civilizáltabbak nálunk” a magyarok – odavannak a románok a makói fürdőért

2024. május 14. 12:57

Váratlan indulatokat gerjesztett a Ştiri de Cluj cikke.

2024. május 14. 12:57
ORBÁN Viktor; MAKOVECZ Pál;

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Magyar fürdőmedencék, melyek a román tengerpartnál is népszerűbbek! A kolozsvári lakók négy órát vezetnek az alacsony árakért és a jó körülményekért a szomszédban” – írja a makói Hagymatikum fürdőről a Ştiri de Cluj nevű kolozsvári helyi lap. Hozzáteszik, hogy „a húsvéti szünetben ellepték a makói termálfürdőt a román turisták”.

Az írás váratlan vallomásokra késztette a román kommentelőket. Egyikük a Facebookon azt írta: a magyarok, 

el kell ismernünk, civilizáltabbak nálunk, tisztábbak és illedelmesebbek”. 

Egy felháborodott kommentelő értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a román tengerpart valamiért nem fejlődik. „KI tartja vissza a konstancai embereket attól, hogy a tengerpartot földi paradicsommá tegyék? Hogy ne gúnyolódhassanak rajtuk (és rajtunk) az ország turistái évtizedek óta?” – írta, hozzátéve, hogy „a Fekete-tengeren kívül, amit Természet anyácska adott, semmi új vagy eredeti nincs ott, de semmi normális, szép vagy klasszikus sem”. Úgy látja, hogy még a bolgároknak és mindenki másnak is összejött, ami Konstancának nem.

Egy másik hozzászóló gazdaságpolitikai fejtegetésekbe kezdett a cikk alatt. „Mindenki oda megy, ahova akar, de aztán ne panaszkodjanak ám arra, hogy szegények vagyunk, hogy a nyugdíjak és a fizetések alacsonyak, ha minden pénzünket kivisszük az országból.

Vegyük például a magyarok nacionalizmusát: kiálltak, nem vettek be mindent, ami Európából érkezett, és engedték magukat csődbe vinni”.

A román és magyar GDP- és fizetési statisztikákra némiképpen rácáfolt utolsó kommentelőnk, aki szerint „ideje abbahagyni a magyarok szidását, mert kell még ötven év ahhoz, hogy olyanok legyünk, mint ők”.

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­k­­­e­l­d­ ­a­­­ ­s­­z­­e­­x­­i­ ­p­­u­­n­­­c­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
KBA98
2024. május 14. 18:44
Miért ez kérdés volt bármikor is?
Zjzj
2024. május 14. 17:24
Az idezet egy magat megnevezni nemoivao erdelyitol valo…
tetx
2024. május 14. 16:07
Szarok a szőröstalpúak véleményére, addig dícsérik míg ki nem találják az is ősi román város és erre is rá akarják tenni a mocskos enyves kezüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!