Így reagált Putyin a Robert Fico elleni merényletre

2024. május 16. 06:06

Az orosz kormányfő szörnyű bűncselekménynek nevezte a Robert Fico elleni merényletet, amelyre nem lehet mentség.

2024. május 16. 06:06
President Putin Visits Mamayev Kurgan Memorial Complex In Volgograd

Nyitókép: Contributor/Getty Images

Ahogy a Mandiner korábban megírta, szerdán merényletet követtek el a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen. Miután több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán. A példátlan esemény megrázta az egész nyugati közvéleményt.

Szörnyű bűncselekménynek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök  a szlovák kormányfő elleni merényletet, amelyre nem lehet mentség – olvasható a Kreml honlapján szerdán közzétett, Zuzana Caputová szlovák államfőhöz intézett táviratban. 

„Tisztelt elnökasszony, megrökönyödéssel értesültem a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletről. Erre a szörnyű bűncselekményre nem lehet  semmilyen mentség” – áll a táviratban. 

„Robert Ficót bátor és lelkiekben erős embernek ismerem. 

Nagyon remélem, hogy ezek a tulajdonságai segítik majd abban, hogy kiállja ezt a nehéz helyzetet. Kérem, tolmácsolja neki őszinte támogatásom szavait, valamint a mielőbbi és teljes felépüléséhez fűzött jókívánságaimat” – írta Putyin. 

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese gyógyulást kívánt a szlovák kormányfőnek, hozzátéve, hogy a merénylő célja nem világos. Ezt Oleg Oszipov, Medvegyev tanácsadója közölte a  RIA Novosztyi hírügynökséggel. 

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­k­e­l­­d­­­ ­­­a­ ­s­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­p­u­­n­­c­­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
2024. május 17. 10:51
A merénylet mindig a gyávák fegyvere, akik szemtől szembe nem mernek kiállni az ellenségükkel.
Mandarin.
2024. május 16. 11:11
Szép gesztus.
Patika
2024. május 16. 06:20
Elég ha van rá ok, nem kell rá mentség. (Zselenszkij persze kiérdemelné, mint tudjuk tőlük)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!