Meglepőt húzott Putyin: belenyúl az orosz hadvezetésbe, fontos emberét cseréli le

2024. május 12. 22:57

Szergej Sojgut sem hagyja ugyanakkor az út szélén.

2024. május 12. 22:57

Nyitókép: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Az utóbbi napokban több sajtóhír is arról szólt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök cserére készül kormányában.

Vasárnap este érkezett a hír az orosz parlament felső házából, hogy a sejtések igaznak bizonyultak, 

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök.

De ugyanakkor eddigi tárcavezetőjét sem hagyta az orosz vezető az út szélén, Szergej Sojgu a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta.

A külügyminisztérium élére Putyin ismét Szergej Lavrovot jelölte.

Ezt is ajánljuk a témában

Gazdaságban jártas szakember kerül a tárca élére

Az eddig rendelkezésre áll információk szerint Andrej Removics Belouszov 1959. március 17-én született Moszkvában. Szülei Rem Alekszandrovics és Alisza Pavlovna Belouszov. Édesapja a Nagy Honvédő Háborút a repülőcsapatoknál vészelte át, a Moszkvai Állami Egyetemen végzett és közgazdász lett. Belouszov édesanyja radiokémikus volt, aki a ritka elemek kémiájával foglalkozott.

Andrej Belouszov fizika és matematika iskolában tanult. 1981-ben kitüntetéssel diplomázott a Moszkvai Állami Egyetem Közgazdaságtudományi Karán kibernetikus közgazdászként.

2008 és 2012 között az orosz kormány közgazdasági és pénzügyi osztályának igazgatója volt. 

A 2008-as válság idején Belouszov 

személyesen készített válságellenes dokumentumokat Putyin számára, aki akkor még az ország miniszterelnöke volt.

2012-2013-ban a gazdaságfejlesztési minisztériumot vezette, majd 2013 és 2020 között Oroszország elnökének gazdasági ügyekért felelős asszisztense volt.

2020 januárjában Oroszország első miniszterelnök-helyettesévé nevezték ki. Belouszov 2020 tavaszán három hétig megbízott miniszterelnök volt, mikor Mihail Misusztyin koronavírus-fertőzéssel kórházba került.
 

Összesen 445 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:31
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­k­­­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­­­u­­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
elbert-0
2024. május 13. 10:14
Közgazdász rémuralom. Jaj mi lesz, jaj mi lesz ?
Totya66
2024. május 13. 08:49
Sojgunak innentől kezdve csak a háború katonai részével kell foglalkoznia. Szerintem az orosz biztonsági tanács titkáraként még nagyobb befolyása lesz, mint védelmi miniszterként.
Tuners
2024. május 13. 08:35
Nem tudom, de az ukránok pánikban vannak. Andrei Belousov kinevezése védelmi miniszterré “nagyon rossz hír ” ukrajnának. Írja Alexey Kushch ukrán közgazdász. Véleménye szerint “ Minden az orosz hadiipari komplexum dinamikájának és a katonai termelés éles növekedése felé tart az Orosz Föderációban.” Kusch úgy véli, hogy Belousov szerepet játszott "az orosz gazdaság növekedési modelljének megteremtésében, a mély szerkezeti átalakulásokban és a szankciókhoz való alkalmazkodásban" Ez nagyon rossz hír számunkra, hiszen miniszteri pozícióink ellenpólusai Belousov politikájának, a háború alatti vulgáris liberalizmussal. Az eredményeket maga is értékelheti” – írta a közgazdász.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!