Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf a németek mögött lett második 4x1,5 km-en.
 
Frank Furedi magyar-kanadai író és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia professzora a DIE WELTWOCHE-ben írt cikkében úgy látja, hogy a magyar futball a komoly globális erővé válás küszöbén áll.
 
A hazai rendezésű vizes világbajnokságon Szabó Szebasztián 50 méter pillangón hatodik lett, míg az új számában, 50 méter gyorson a negyedik helyen végzett. Szabó értékelte a teljesítményét.
 
Magabiztosan, 18-14-re győztünk Grúzia ellen a csoportkör utolsó mérkőzésén és így négy napnyi pihenő jár a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a szerdai folytatás előtt a FINA-világbajnokságon.
 
Zsinórban ötödször országos bajnok a távon.
 
Hosszú Katinka remek úszással a negyedik helyen zárt 400 vegyesen a hazai vizes vb-n a medencés úszóprogram záró napján, szombaton a Duna Arénában. Milák Kristóf átvette a világcsúcsért járó díjat.
 
2
Hosszú Katinka ötödikként jutott a szombat este 19.01-kor kezdődő döntőbe 400 vegyesen a medencés úszás záró napján a hazai vizes világbajnokságon. Mihályvári-Farkas Viktória a kilencedik helyen zárt.
 
1
Öt perc alatt négyet dobtak Keszthelyiék a különleges védekezésükkel sokszor bezavaró ellenfelet.
 
Milák Kristóf két világbajnoki aranyérmet – 100 és 200 pillangón – nyert, és váltóban két ötödik helyezést ért el a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Milák értékelt a 100 pillangó döntője után.
 
Milák Kristóf világbajnok lett 100 pillangón péntek délután a hazai vizes vb-n. Szabó Szebasztián a negyedik helyen zárt 50 gyorson, női 200 háton Molnár Dóra hetedik, Burián Katalin nyolcadik lett.
 
A hazai vizes vb-n péntek délután Milák Kristóf a 100 pillangó döntőjében úszik esélyesként, három magyar úszó szintén döntős: Szabó Szebasztián 50 gyorson, míg Burián Katalin, Molnár Dóra 200 háton.
 
Tudatos döntésekkel azok is csökkenthetik a dohányzás ártalmait, akik az ismert kockázatok ellenére sem szoknak le. 
A férfi 4x200-as gyorsváltónk ötödik helyen végzett csütörtökön a hazai vizes vb-n, alig másfél órával előtte Milák a legjobb idővel jutott a 100 pillangó döntőjébe. Milák értékelt a versenynap végén.
 
A csoportrangadó megnyerése, Montenegró legyőzése után (12-8) csütörtök este egy lazább mérkőzés várt férfi vízilabda-válogatottunkra Brazília ellen.
 
Merkely Béla: „Anita Alvarezt, az ájult szinkronúszót edzője és a szolgálatot teljesítő vízimentő mentette ki a vízből és a helyi orvosi szolgálat azonnal megkezdte a sportoló szakszerű ellátását".
 
3
A magyar férfi 4x200-as gyorsváltó új országos csúccsal ötödik, míg 200 háton Telegdy Ádám hatodik, Kovács Benedek nyolcadik lett. Milák a legjobb idővel jutott a 100 pillangó döntőjébe a vizes vb-n.
 
Döntőben úszik a magyar férfi 4x200-as gyorsváltó, valamint 200 háton Telegdy Ádám és Kovács Benedek, míg Milák a váltó mellett a 100 pillangó elődöntőjében is szerepel csütörtök délután a vizes vb-n.
 
Kapás Boglárka a hetedik helyen végzett 200 pillangón és ötödik lett a női 4x200-as gyorsváltónk befejező embereként szerdán a hazai vizes világbajnokságon. Kapás a versenynap végén értékelt.
 
Nem sikerült a győzelem: Olaszország 10-9-re nyert a magyar női vízilabda-válogatott ellen az A-csoportban, ezzel elment a csoportelsőség lehetősége, de a fontos dolgok jővő héten dőlnek el.
 
2
Kapás Boglárka hetedik lett 200 pillangón, Németh Nándor hatodikként zárt 100 gyorson, Kós Hubert hatodik lett 200 vegyesen szerda délután a hazai vizes vb-n. A női 4x200-as gyorsváltónk ötödik lett.
 
1
A női 4x200-as gyorsváltónk mellett három úszónk szerepel döntőben szerda délután a hazai vizes világbajnokságon: 200 pillangón Kapás Boglárka, 200 vegyesen Kós Hubert, 100 gyorson Németh Nándor.
 
A magyar férfi vízilabda-válogatott a legutóbbi, 2017-es budapesti világbajnokságon döntőt játszott, 2020-ban megnyertünk a hazai rendezésű Eb-t - vajon most meddig jut Märcz Tamás együttese?
 
Milák Kristóf új világcsúcsot úszott, s megvédte világbajnoki címét 200 pillangón kedd délután a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Kenderesi Tamás a hatodik helyen végzett.
 
Milák Kristóf és Kenderesi Tamás a 200 pillangó döntőjében úszik, további hat magyar úszó, köztük Hosszú Katinka és Kapás Boglárka az elődöntőkben szerepel kedd délután a vizes vb-n a Duna Arénában.
 
Milák Kristóf a világ idei legjobb idejével jutott a férfi 200 méter pillangó kedd délutáni döntőjébe a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Milák értékelt a hétfői elődöntő után.
 
Kimondva, kimondatlanul Kolumbia ellen egy gálamérkőzésre készült a magyar női vízilabda-válogatott – az is lett belőle…
 
Milák Kristóf a legjobb idővel, Kenderesi Tamás hatodikként jutott a kedd délutáni döntőbe 200 méter pillangón a FINA vizes világbajnokságon. Megszületett az első ötvenezer dollárt élő világcsúcs is férfi 100 háton.
 
RAPID - online mellékletünk
Max Verstappen újabb győzelmet aratott, ezúttal Montreálban. Carlos Sainz Jr.-nak tovább kell várnia első Forma-1-es győzelmére.
 
1
A szombati, Kielce elleni vereség után hetedszerre sem kerül Veszprémbe a BL-trófea. S bár a mieink a bronzmeccsen is tisztességgel helyt álltak, meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.
 
2
Szabó Szebasztián hatodik helyen végzett 50 pillangón a vasárnapi döntőben a vizes világbajnokságon a Duna Arénában. A szám Európa-bajnoka és rövidpályás világcsúcstartója értékelt a finálé után.
 
A FINA budapesti kongresszusán hosszú tudományos, jogi és társadalmi előkészítő munka után egy új kategória felállítását javasolja a szervezet a transzgender sportolóknak a versenysport területén.
 
3
Hosszú kétszáz vegyesen 7., Szabó ötven pillangón 6. helyen végzett a budapesti vizes világbajnokságon.
 
2
Szabó 18.48-kor az 50 pillangó, Hosszú 19.27-kor a 200 vegyes világbajnoki döntőjében versenyez majd.
 
Ahogy eddig sohasem, idén is egészen biztos, hogy nem a magyar csapat nyeri meg a kézilabda Bajnokok Ligáját.
 
6
Szombaton Szabó Szebasztián 50 pillangón, Hosszú Katinka 200 vegyesen jutott a döntőbe a vizes vb-n. Holló Balázs nyolcadikként zárt 400 vegyesen. A férfi 4x100 méteres gyorsváltónk 5. lett, a női 8.
 
1
Hivatalosan is kezdetét vette a hazai rendezésű vizes világbajnokság szombaton. A megnyitó ünnepséget a budapesti Duna Arénában rendezték meg az úszóverseny szombat esti döntői előtt.
 
A férfi és a női 4x100 méteres gyorsváltónk döntős lett a budapesti úszó-világbajnokság nyitó napján. Holló Balázs is a szombati fináléban indul 400 vegyesen, Hosszú Katinka elődöntős 200 vegyesen.
 
Öt év után Budapest központtal ismét Magyarország ad otthont a világ egyik legnagyobb sporteseményének, a vizes világbajnokságnak június 18. és július 3. között.
 
A Nemzetek Ligája-sorozat kezdete előtt korábbi válogatott játékosainkat kérdeztük az elvárásaikról. A sikerek után szembesítettük őket az akkor elmondottakkal.
 
A világra szóló diadal, Anglia idegenbeli kivégzése után csokorba szedtük a főszereplők lefújás utáni örömmondatait.
 
De MEGY! Az Angolok ellen is! (2.0) Ugye, mondtam a múltkor is!
 
A magyar labdarúgó-válogatott Wolverhamptonban folytathatja menetelését.
 
1
A kétszeres olimpiai bajnok kerek évszámot ünnepel. A Mandinernek őszintén beszél sikeres pályafutásáról, sportvezetői karrierjéről, családjáról, és arról, hogy 60 évesen is csak lazán szabad élni.
 
1
A holland versenyző amilyen simán győzött az elődöntőben, olyan nagy csatában gyűrte le az esélytelennek tartott, de fantasztikus formában játszó angol Joe Cullent.
 
A legnagyobb és legjelentősebb sportújságírói szakmai versenyben, az AIPS Sport Media Awardson Muhi András Pires Szilágyi Áronról készült filmjét választották a világ második legjobb sportfilmjének.
 
RAPID - online mellékletünk
Max Verstappen nyerte az Azeri Nagydíjat, miután Charles Leclerc az idén másodszor esett ki az élről műszaki hiba miatt. A világbajnoki címvédő mögött csapattársa zárt, George Russell lett a harmadik.
 
2
Magyarország válogatottja itthon tartott egy pontot Németország ellen, így féltávnál továbbra is bennmaradó helyen a Nemzetek Ligája A-divíziójában.
 
1
A paraatléta Ekler Luca a T38-as kategóriában új világcsúcsot ért el távolugrásban a párizsi Grand Prix-versenyen – adta hírül a Magyar Távirati Iroda. Emellett 100 méteren is aranyérmet nyert.
 
Thomas Müller beígérte, hogy nem térdelnek le szombaton a szombati meccs előtt. Így legalább a remény él, hogy a németek tanultak a tavalyi Európa-bajnokságból, és a mostani találkozót nem politizálják át végletesen.
 
7
Június 4-én lett volna 50 éves a magyar kajak-kenu sport csillaga. Az olimpiai és világbajnok klasszist soha nem feledjük: Gödön nem csak a szobrát avatták fel, hanem sétányt is elneveztek róla.
 
A tavaly Wimbledonban Federert búcsúztató lengyelt, Hubert Hurkaczot verte három szettben ma Marci.
 
Az immár hagyományos kapustábor megszervezése mellett nagy fába vágta a fejszéjét a Fülöp Márton Alapítvány: az MLSZ és az MSÚSZ támogatásával futballtörténeti vetélkedőt szervez középiskolásoknak.
 
2
Kihagyhatja-e egy ereje teljében lévő teniszező a sportág mitikus tornáját, ha az indulással viszont vállalja, hogy kiesik a világranglista százból?
 
4
Az olaszok a pályán udvariatlan házigazdák voltak, 2-1-re legyőzték Magyarországot Cesenában a labdarúgó Nemzetek Ligája keddi játéknapján, a pályán kívül viszont nem lehetett rájuk panasz.
 
1
Közvetlenül az Olaszország elleni vereség után a szövetségi kapitány és a játékosok is őszintén mondták el a véleményüket.
 
A remek rajt után felfokozott érdeklődéssel várja a közvélemény a magyar válogatott következő mérkőzését. Marco Rossi együttese ezúttal az Eb-győztes Olaszország ellen idegenben lép pályára.
 
Az olaszok egyelőre sokkal jobb vendéglátók, mint a franciák voltak a BL-döntőn.
 
Tizenkét magyar aranyérem született a BOK Sportcsarnokban megrendezett 27. Magyar Kick-box Világkupán a felnőttek mezőnyében. A 39 országból érkező több mint 1700 sportoló indulása rekord lehet idén.
 
Rapid - online mellékletünk
Az Audi és a Porsche nemrég jelentette be, hogy csatlakoznak a Forma-1 mezőnyéhez, azonban kérdéses, hogy lesz-e német pilóta, aki vezesse majd ezeket a modelleket?
 
1
Ő volt a magyar labdarúgó-válogatott első kapusa, 1902 októberében (lassan 120 éve) viselhette a nemzeti dresszt. Bádonyi Gyulának ez volt az egyetlen szereplése a válogatottban. De mi lett vele?
 
A +109 kilós Nagy Péter 376 kilogrammos teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett összetettben a tiranai súlyemelő Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján – számolt be a Magyar Távirati Iroda (MTI).
 
A Győri Audi ETO KC-nak három év után sem sikerült visszahódítania a Bajnokok Ligája-serleget.
 
3
Rafael Nadal lehengerlő fölénnyel nyerte meg a Roland Garros döntőjét a norvég Casper Ruud ellen. Összességében ez a huszonkettedik Grand Slam címe.
 
2
Boros Viktória a nyolcadik helyen zárt összetettben a nők 87 kilogrammos kategóriájában a tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon a szombati versenynapon – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.
 
Lehengerlő, 32-27-es győzelmet aratott a Győr női kézilabdacsapata, amely hat korábbi BL-győztes játékossal állt fel a Final Four-újonc dán Esbjerg ellen a rekordszámú 14800 MVM Dome közönsége előtt.
 
A világbajnoki selejtezők után a Nemzetek Ligájában is találkozik egymással a két együttes.
 
1
Már a kezdőcsapatok is megvannak. Kövesse velünk élőben a mérkőzést!
 
Az FTC-Telekom jól kezdett, de végül 10-7-re kikapott a Pro Reccótól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében pénteken az elődöntőben. A Fradi bronzmeccset játszik szombaton.
 
Tizennegyedik döntőjét játszhatja Nadal, miután az olimpiai bajnok Zverev súlyos bokasérülést szenvedett a mai elődöntő negyedik órájába lépve, Nadal vezetésnél.
 
3
Megkezdi Nemzetek Ligája-szereplését labdarúgó-válogatottunk. Anglia, Olaszország és Németország félelmetes ellenfélnek tűnnek - vajon legendáink miként várják a nem mindennapi sorozatot?
 
„Sajnálattal közöljük, hogy útjaink elválnak. A gyerekeink érdekében arra kérünk mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket” – áll közleményükben.
 
20
Az FTC-Telekom izgalmas küzdelemben nyert 14-13-ra a Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében csütörtökön a negyeddöntőben, s bejutott a pénteki elődöntőbe.
 
Mitykó Veronika összetettben a kilencedik helyen zárt a nők 76 kilogrammos kategóriájában a tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon a csütörtöki versenynapon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.
 
Az emberileg felfoghatón túlmutató meccsen vett revansot a tavalyi vereségért a Salakkirály.
 
4
A kötet főszereplője a honi sportélet egyik legszínesebb alakja, az első sportember a világon, aki az épek, majd egy kis híján végzetes tragédia után a paralimpikonok között is ötkarikás érmet nyert.
 
Jung Beáta összetettben a 12. helyen zárt a tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon a keddi versenynapon, a 64 kilogrammos kategóriában – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.
 
Egyre inkább úgy tűnik, a Bayern München világklasszisa, Robert Lewandowski nem folytatja a német csapatnál, a 33 éves csatár megszólalt a jövőjét illetően. Oliver Kahn klubelnök dühösen reagált.
 
6
A távozó sportállamtitkár, Szabó Tünde anyaként, jogászként és sportvezetőként is a zéró toleranciát látja az egyetlen járható útnak a sportvilágban a test-lelki bántalmazás ellen. Anya-lánya portré.
 
9
Djokovic kedve szerint játszák majd a történelmi meccset holnap este, de Nadalt ezen a tornán nagyjából lehetetlen legyőzni.
 
1
A vasárnap zárult jégkorong-világbajnokság után ismertté vált a jövő évi finn-lett rendezésű vb csoportbeosztása. A magyar válogatott többek között az olimpiai és világbajnok finnekkel játszik majd.
 

Csisztu Zsuzsa
(Mandiner Sport)

Ma 19 esztendeje, 58 éves korában hunyt el id. Knézy Jenő, a legendás sportújságíró.
 
4

Balázs Boldizsár
(Mandiner)

Nem a Himnuszunk tegnapi kifütyülése volt az első eset, hogy az angolok semmibe vették az ellenfél önképének magját.
 
2

Csisztu Zsuzsa
(Mandiner)

Hogy merészeli bárki negyvenezer gyerekről kollektíve leírni, hogy rasszista?
 
7

Csisztu Zsuzsa
(Mandiner)

Véget ért a 60 szűk esztendő – ennyit vártunk, hogy győzzünk újra Anglia ellen.
 
6

Magyar Sakkszövetség
(Sajtóközlemény)

Ezért minden tőlünk telhetőt – ahogyan eddig is – meg fogunk tenni.
 
40

Szöllősi György
(Nemzeti Sport)

Kovács Istvántól tudom, hogy Puhl Sándornak, a világ akkori legjobb futballbírójának a példája inspirálta.
 

Novak Djokovic
(Villáminterjú)

Ha a politika beleszól a sportba, az sosem vezet jóra.
 
3

Novak Djokovic
(BBC)

Nem tervezi beoltatni magát a tenisz-világelső, legyen bármi is az ára.
 
31

Szász-Kovács Emese
(Instagram)

Nagyon szépen köszönöm Titi és Áron!
 

Magnus Carlsen
(Eurosport.hu)

A sakkvilágbajnok unta az idei címmeccsét.
 
5

Marosi Ádám
(MR1-Kossuth Rádió)

Így választották újra a Nemzetközi Öttusa Szövetség elnökét.
 
54

Szilágyi Áron
(Facebook)

A Nemzetközi Vívószövetség két évente kiosztott díját a sportág értékeit legjobban képviselő személy kapja.
 
1

Vass Kata Blanka
(Eurosport.hu)

A magyar szupertehetség célja országúton, mountain bikeban és cyclocrossban is felérni a csúcsra.
 

Marosi Ádám
(MR1-Kossuth Rádió)

Nincs rossz ló, csak rossz lovas.
 
2

Kálnoki Kis Attila
(24.hu)

Fájó kimondanom: az én ismert öttusám ezzel meghalt.
 
7

Magyar Vívó Szövetség
(Facebook)

Decsi Tamás nem sokkal a 39. születésnapját követően bejelentette, hogy Párizsig folytatja pályafutását.
 
1

Lőrincz Tamás
(Facebook)

Az olimpiai bajnok birkozó képviseli harcostársai érdekeit.
 
1

Gyurta Dániel
(Facebookk)

Híd, ami összekötötte, ami mindig összetartozott!
 
1

Szilágyi Áron
(Nemzeti Sport Online)

Az erőnleti munkát már megkezdte a történelem egyetlen háromszoros egyéni olimpiai bajnok férfi vívója.
 

Balázs Boldizsár
(Mandiner Sport)

Lehet-e valami a kettő egyszerre? Mérő László előadása nyomán.
 

Babos Tímea
(Instagram)

Tudjátok, hogy Wimbledonban elestem és elég komolyan megsérültem.
 

Peter Stöger
(Nemzeti Sport)

Az előző idényben egyetlen veresége volt a Slaviának, szerintem megálltuk a helyünket, ebben a felfogásban. Interjú.
 
6

Czövek Oszkár

A Ferencváros tíz emberre olvadva is kibírta a brutális nyomást Prágában, és mivel csak 1-0-ra kapott ki a Slavia vendégeként, 2-1-es összesítéssel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásába.
 
4

Balázs Boldizsár
(Mandiner Sport)

Talán a legtetején. Már ha egyáltalán az ilyen értelmezhető.
 
2

Dzsudzsák Balázs
(Nemzeti Sport)

Amikor felhangzott a Himnusz a portugálok elleni mérkőzés előtt, potyogtak a könnyeim. Interjú.
 
17

Szalai Ádám
(Nemzeti Sport)

Az egész karrierem során én voltam, illetve vagyok saját magam legnagyobb kritikusa. Interjú.
 
5

Vámos Tamás
(Mandiner Sport)

A lényeggel kezdem: egyáltalán nem okoztak csalódást!
 

Czövek Oszkár

Myrto Uzuninak nagy napja volt Koszovóban: az albán támadó mesterhármasával a Ferencváros 3-1-re megnyerte a Pristina elleni visszavágót is, továbbjutott a labdarúgó BL első selejtezőkörébe.
 
2

Szabó Tünde
(Facebook)

Veletek vagyunk, hajrá Magyarország!
 
5

Marco Rossi
(Facebook)

Forza Italia!
 
1

Szebeni István
(Facebook)

Gyökértelen, korrupt, rabszolgatartó országok most szentet játszva ítélkeznek felettünk.
 
20

Mezey György
(Origo)

S ahogy ismerjük az olasz futballt és futballistákat, őket tényleg nem lehet leírni.
 
1

Vámos Tamás
(Mandiner Sport)

Hogy még soha nem hallottak a Franciaország – Svájc meccs előtt a derék svájci úriemberről? Nem véletlen.
 
2

Edvi László
(Origo)

A német labdarúgó-válogatott gyakorlatilag nyom nélkül tűnik el az idei Európa-bajnokságról.
 
8

Czövek Oszkár
(Mandiner Sport)

A Puskás Aréna megépítését és környezetének teljes megújulását egyetlen dolog miatt érheti kritika: hogy nem évtizedekkel korábban valósult meg.
 
5

Mezey György
(Origo)

A magyar válogatott játékát a tartás, az önbizalom és a hit vezérelte.
 
9

Szöllősi György
(Nemzeti Sport)

Beengedjük-e a politikát a sportba, politizáljon-e maga a sportoló?
 

Vámos Tamás
(Mandiner Sport)

Christian Eriksen annak is köszönheti az életét, hogy villámgyorsan jött a közbeavatkozás. A magyar futball egyik legendája, Varga Zoltán nem volt ennyire szerencsés.
 

Edvi László
(Mandiner Sport)

Ha győzünk Németországban, szinte biztosan továbbjutunk.
 
4

Balázs Boldizsár
(Mandiner Sport)

Sosem kap sárgát, nem savanyú, és nagyon a miénk.
 

Vámos Tamás
(Mandiner Sport)

Az érvénytelenített gól a portugálok ellen nem csupán több millió magyar drukker álmát törte össze, de a válogatott lélektani egységét is porrá zúzta.
 

Czövek Oszkár
(Vendégszerző)

A hőséggel és nem mellesleg a világbajnok franciákkal is meg kell küzdenie délután a magyar csapatnak.
 
5

Hrutka János
(Telex)

Alakulhatott volna másképp, egy szebb, egy jobb forgatókönyv szerint.
 
1

Czövek Oszkár
(Vendégszerző)

Meggypirosba borul Magyarország, a nemzeti válogatott ugyanis történetének első hazai mérkőzését vívja nagy tornán – mindjárt a címvédő Portugália ellen.
 
9

Mezey György
(Origo)

Nincs olyan, hogy előre kijelentjük: „de hát ezek jobbak”, nincs olyan, hogy eleve megadjuk magunkat.
 
5

Vámos Tamás
(Mandiner Sport)

Nekem az egyik legjobb játékvezető Puhl Sándor. Tudtam róla, hogy régóta betegeskedik, de közelmúltbeli, váratlan halála nagyon megérintett.
 

Edvi László
(Mandiner Sport)

Kezdje a napot a Mandiner újonnan induló sportrovatával!
 
1

Magyarock
(Facebook)

Köszönet a csapatnak, akik éjjel-nappal dolgoztak, hogy a sportolóink méltó környezetben vehessék át a tokiói felszerelésüket!
 

Fürjes Balázs
(Facebook)

Mindenki és minden a helyén, Budapest és a Puskás Aréna készen áll az UEFA 2020 labdarúgó-Európa-bajnokságra!
 
3