Cristiano Ronaldo kapta a Puskás-díjat

2009. december 22. 08:58

Első alkalommal adta át a FIFA a legendás futballistáról elnevezett elismerést

2009. december 22. 08:58
Első alkalommal a portugál Cristiano Ronaldo nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi éves gáláján adtak át.
 
A Real Madrid aranylabdás futballistája 2009. április 15-én - még a Manchester United színeiben -, az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján átvett egy labdát a felezővonalnál, majd egy igazítás után több mint 30 méterről, hatalmas erővel lőtt a kapu jobb oldalába.
 
Bajnai Gordon miniszterelnök szerint a díj két legfontosabb üzenete, hogy Magyarország is képes világszínvonalú teljesítményre, illetve maga a sport szeretete. A kormányfő mindezt Joseph Blatter FIFA-elnökkel folytatott megbeszélése után jelentette ki. (MTI)

FIFA Puskás-díj (Indavideo)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olasz
2009. december 22. 21:12
Ronaldo egy kis hülye féreg, de én a közel 30 évem ideje alatt nem láttam még ekkora focistát... Úgyhogy mindenképp jár neki a díj.
cutcopy
2009. december 22. 19:57
Folyt. És persze azt a lehetőséget sem lehet kihagyni hogy nem a felezővonalnál hanem kb 30 méterre a kaputól vette át a labdát..
cutcopy
2009. december 22. 19:48
"átvett egy labdát a felezővonalnál, majd egy igazítás után több mint 30 méterről, hatalmas erővel lőtta kapu jobb oldalába" Így történhetett mivel a felezővonal valóban több mint 30 méterre van a kaputól, de legalább 50-60 méterre..
Szenzor
2009. december 22. 10:55
Látszik a képről, h egy nő szerkesztette be ezt a cikket!:o) Amúgy jó, h van ez a díj, és őrzi majd Puskás nevét. S ha kitüntetettek is rendre nagy nevek, hát értéke nagy lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!