Hagyó miatt bajban a szinkronúszás

2010. február 11. 15:25

A Magyar Szinkronúszó Szövetségnének elnöki szerepét is betöltő politikus távozásakor már elfogyott a pénz, a sportág is útkeresésre kényszerül.

2010. február 11. 15:25
Hagyó Miklós 2007-es megválasztását a szinkronúszás élére nem szakmaiságának, hanem erős lobbizásának köszönhette: a nehéz anyagi helyzetbe került szövetség rajta keresztül akart különböző forrásokat kiaknázni. Erre a felkészüléshez mindenképpen égető szükség volt és van, főképp a közelgő Budapesti úszó Európa-bajnokság előtt, ám éppen a szervezet pénze fogyott el 2009 végére. December 22-én Hagyó és az elnökség többi tagja bejelentette február 13-ával való felmondását.

Határozatukban kijelentették: az „átmenteti likviditási gondok” megoldását a főtitkárra bízzák, a pénzügyekért csak 2009 végéig vállalnak felelősséget. Ez gyakorlatban azt jelentette, hogy a hazai Eb évének kezdetén edzőtáborokat töröltek, illetve kiderült, hogy szülői segítség nélkül nem folytatható a válogatott felkészülése sem. Regnálása első felében - amíg a BKV-botrány felül nem kerekedett rajta - a politikus sportlobbija sikeresebbnek bizonyult.

Olyan állami és magánvállalatok kezdték szükségesnek érezni a szinkronúszás támogatását, mint az OTP, a Mol, a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Villamos Művek, a Hunguest Hotels vagy a Magyar Fejlesztési Bank. A lemondás során felszínre került számos anomália után a sportágnak most egy szponzorok számára is vonzó, rendezett anyagiakkal működő elnökségre van szüksége. Február 13-án lezárul egy korszak, és megalakulhat a ténylegesen önálló szakszövetség, mivel ma már megvan az ehhez szükséges tíz tagszervezet.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mefisto
2010. február 11. 17:20
Hagyó meg a szinkronúszás! Lolbazdmeg! Ha bebasznák a medencébe, csak ott lebegne! XD
röviden
2010. február 11. 16:19
A szinkronúszók rossz lóra tettek. És nem csak ők!
ÁrPi
2010. február 11. 16:03
A "szinkronúszáshoz" rendíthetetlen és összetartó fegyelem is kell, és akkor most kaotikusan összevissza dolgok úsznak a víz felszínén? Ójajajj :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!