Jövőre újra lehet korizni a Városligetben

2010. február 24. 13:33

A jövő év elejére felújítják a Városligeti Műjégpályát. A beruházás 4,7 milliárd forintos összköltségének kétharmadát az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozza.

2010. február 24. 13:33
Ikvai-Szabó Imre a kivitelezés megkezdésének alkalmából tartott sajtótájékoztatóján elmondta: egy év alatt felújítják az idei télen ki sem nyitó jégpályát és a fogadóépületet, valamint újjáépítik a második világháborúban lebombázott épületszárnyat; az átadás 2011 februárjára várható. A műjégpálya nyaranta ismét csónakázási lehetőséggel és vízi színpaddal várja majd a látogatókat, míg a felújított épületben turisztikai központot alakítanak ki.

Steiner Pál, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács vezetője kitért arra, hogy egy éven belül már harmadszor áll a műjégpálya épülete előtt. A megújuló létesítmény alapkövét ugyanis már 2009 júniusában letették, ám a beruházás „lelassult”, miután az egyik pályázó kifogást tett a közbeszerzési eljárás ellen, a Fővárosi Önkormányzat pedig új tendert írt ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!