Próbaidőn a gárdakapitány

2010. február 02. 16:17

Első fokon még pénzbüntetést kapott.

2010. február 02. 16:17
Jogerősen egy év próbára bocsátotta a Heves megyei bíróság Ferenczi Henriket, az Új Magyar Gárda Heves megyei kapitányát, aki első fokon még pénzbüntetést kapott. Az indoklásban a bíró kifejtette, hogy a gárdakapitány valamennyi tényállási elemét megvalósította az egyesülési joggal való visszaélésnek. A bírói tanács ugyanakkor megállapította, hogy a pénzbüntetés kiszabásának törvényi feltételei nem állnak fenn

Az egri rendőrkapitányság azt követően tett büntető feljelentést Ferenczi ellen, miután alakzatban magyar gárdisták vonultak fel 2009. november 4-én, egy Egerben tartott megemlékezésen. A bíróság bűnösnek találta egyesülési joggal visszaélés vétsége miatt, ezért kétszáz napi, naponta 300 forinttal megváltható elzárásra ítélte.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kutyi
2010. február 02. 17:21
Kit vizsgálnak felül ? A Bíróságot, vagy a Gárdakapitányt ? Nem elég a sima vizsgálat, terápia is kellene mindkettőnek.
vizipipa
2010. február 02. 17:02
Ebből felülvizsgálat lesz. Nemrég mondta ki egy másik bíróság, hogy az új gárda nem automatice azonos a régivel, azt előbb bizonyítani kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!