Jobbik: „a maffiózókkal is jóban kell lenni”

2010. március 05. 19:19

Vona Gábor egyéni választókerületében, Gyöngyösön hónapok óta dúl a belviszály. A helyi vezetők hónapok óta lázadoznak a pártelnök stábja ellen, sikertelenül.

2010. március 05. 19:19
Kizárások, veszekedések, feljelentések kísérik hónapok óta a Heves megyei Jobbik belső  harcait. A helyiek nemrég bepanaszolták a belső helyezkedésekkel kapcsolatos furcsa tanácsaiért a párt etikai és fegyelmi bizottságánál a párt egyik országos alelnökét, Sneider Tamást, de a bizottság nem rajta, hanem az egyik feljelentőn, Laczik Attilán, a gyöngyösi alapszervezet elnökén talált fogást, és ki is zárta a pártból. A gyöngyösi szervezetben ekkor tömeges kilépés indult meg.

Azonban nem ez volt az egyetlen konfliktusforrás. Vona Gábor választókörzetében a pártelnök helyi kampányfőnökének személye szúrt szemet a gyöngyösi jobbikosoknak. Czeglédi Ágnes, a Jobbik gyöngyösi szervezetének alapító alelnöke már egy december 13-án tartott megyei választmányi ülésen kifogásolta, hogy a városban induló pártelnök kampányfőnöke a helybeli éjszakai életben ismert Faragó Tamás lett, aki több kaszinót is működtet. Kifogását azzal indokolta, hogy a pénznyerő gépekkel üzletelő tevékenység olyan alvilági tevékenység, amely ellen szerinte a Jobbiknak programja alapján küzdenie kellene. A háborgást követően Faragót végül hivatalosan elmozdították, de valójában minden eseményen ott van Vona mellett és hozzá futnak be a kerületi információk.

A Demokrata honlapján pénteken megjelentett egy hangfelvételt, amelyen Sneider éppen Faragó személyéről próbálja meggyőzni Czeglédi Ágnest. A diktafonnal készült felvételen az alelnök többek között arról beszél a városi pártvezetővel, hogy egy decemberi körlevélben már felhívta a helyi elnökök figyelmét arra, hogy ettől kezdve „szájzár” van. Czeglédi Ágnes erre azt válaszolta, hogy ő annak idején nem ilyen szemléletű pártba lépett be, amikor pedig ismételten utalt Faragó Tamás nem túl szerencsés foglalkozására, Sneider Tamás, a Jobbik Heves megyei elnöke ezt válaszolta: „a maffiózókkal is jóban kell lenni”.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2011. december 07. 21:53
Na Jobbik, lehet választani. De ezzel a parlamenti ellenállással, amely iszonyatosan nehéz gazdasági körülmények és leminősítések között folyik majd, a háborúnak még nincs vége. Mert van még valami, amit a kétharmados országgyűlési többségtől és személy szerint Orbán Viktortól nem vehetnek el. Nem vehetik el azt a másfél, kétmilliós tömeget, népet és polgárt, amely a választási eredményt kiküzdötte, megszenvedte és megünnepelte. Ez az akkor mozgósított erő most is itt kell álljon mögötte, ha a körülmények változása következtében nem is éppen ugyanabban a harckészültségben, mint amilyenben a kétharmados győzelmet kivívta. Ez a társadalmi erő megvan. Harckészségét fel lehet támasztani. A veszély most nagyobb. A magyarság léte most a tét. Ha ez a milliós tömeg most kiáll a kormány és Orbán mögött, dacolva a kétségtelen anyagi nehézségekkel, ha újra megszervezi magát, akkor bebizonyítja a világnak, hogy nemcsak félrevezetett, öntudatlan, ide-oda csapódó Tahrir téri tömeg létezik, hanem Európában él az ötvenhatos magyar szellem és létezik egy öntudatos társadalmi erő, amely nemcsak valami ellen, hanem valamiért, pontosabban a saját függetlenségéért képes kiállni. Harcba szállni. Ennek a seregnek az IMF nem tud parancsolni. Hozzá sem fér. Hacsak nem hoz megint izraeli kommandósokat ellene, mint 2006-ban. http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4820:csurka-istvan-toertenelemhamisitas-az-id-oesszetorlasztasa&catid=41:hirek&Itemid=63
sunázó
2010. március 07. 14:50
Rendben. Kérjünk mind a ketten elnézést. Nem esik nehezemre. Veled lehet beszélni.
sunázó
2010. március 07. 14:15
Bocs. Anonymus05 a címzett.
sunázó
2010. március 07. 14:14
Ha valakivel nem értek egyet...közlöm vele. Ha én is úgy gondolom - mint ő -, ritkán válaszolok. Mert ez a természetes. Utálni a komcsikat, meg rávilágítani a metéltek gazságaira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!