Felmondott a jégpálya kivitelezője

2010. július 19. 11:53

A megrendelő városvezetés szerződésszegése, illetve a műjégpálya alatt található nagy mennyiségű azbeszthulladék miatt függeszti fel tevékenységét a kivitelező.

2010. július 19. 11:53

Nem fog a megadott határidőre elkészülni a városligeti műjégpálya újjáépítése, felújítása, mert a kivitelező Hérosz Zrt. a megrendelő szerződésszegése miatt felfüggesztette a munkát - derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott, a Hérosz Zrt. által a Fővárosi Közgyűlés frakcióvezetőinek küldött levélből.

A kivitelező álláspontja szerint a megrendelő miatt került már sor 700 millió forint elköltésére, miközben csupán 60 milliót fizettek ki. Ma már le sem igazolják a benyújtott számlákat. További indok, hogy a jégpálya alatt 3300 négyzetméteren található azbeszt pala, ami veszélyes hulladéknak minősül. A Hérosz Zrt. felmondja a rész, illetve véghatáridőket, kára megtérítését pedig bíróságon kezdeményezi.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. július 19. 15:49
és ezt nemtudta senki, mikor kiírták a pályázatot, felmérték az elvégzendő munkát? műszaki ellenőre csak 1. a kivitelezőnek van egy saját minőségellenőre, az iso 9000 v. 9001 miatt 2. a megrendelőnek van egy saját műszaki ellenőre 3. a finanszírozó banknak is van egy műszaki ellenőre 4. az építési engedélyt kiadó építési hatóságnak is ellenőriznie kell a terveket 4. a közbeszerzést kiíró, bonyolító cégnél is kell lenni műszaki ellenőrnek 5. az érintett közművek tulajdonosainak is vannak ellenőrei és bármelyikük egy ekkora beruházásnál tizenmillió alatt nem ír alá semmit a többit nem írom le, mert bevörösdik tőle a billentyűzetem és órákig borogathtom, mire megint használni lehet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!