Folytatják a műjégpálya felújítását

2010. augusztus 04. 18:41

Hétfőn folytatódik a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója, miután szerdán a főváros és a kivitelező cég minden lényeges pontban megállapodott.

2010. augusztus 04. 18:41

A főváros közleménye szerint a kivitelező Hérosz Zrt. belegyezett a főváros számlázással kapcsolatos feltételeibe, viszont egyetlen pótmunkát sem fogadott el, így a műjégpálya felújítása az eredeti költségkereten belül valósul meg. A főváros elfogadta a két hónapos véghatáridő-módosítást, amelyet a műszaki ellenőr és a tervező egyaránt indokoltnak és megalapozottnak tartott. Így a teljesen felújított műjégpálya átadásának határideje 2011. április 30.

A Hérosz Zrt. korábban azzal az indokkal függesztette fel a Városligeti Műjégpálya felújítását, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem fizetett ki egy általuk benyújtott részszámlát. Ezután a Fővárosi Önkormányzat július 19-én felszólította a kivitelező céget a munka folytatására, mivel álláspontjuk szerint a kivitelező követett el szerződésszegést, mert a benyújtott részszámla nem felel meg az építési szerződésben foglalt pénzügyi-műszaki ütemtervnek, kifizetése pedig az uniós támogatás megvonásával járhat.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!