Molnár Zsolt az MSZP budapesti elnöke

2012. február 17. 18:17

Az egyetlen jelölt Molnár Zsoltot választotta elnökének a budapesti MSZP. Az eddig elnök, Horváth Csaba nem indult újra a posztért.

2012. február 17. 18:17
A szocialista párt új budapesti elnökét a küldöttek 95 százaléka támogatta a pénteki voksoláson. Molnár Zsolt az ezt követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a következő időszakban Budapest „felszabadításáért, újraépítéséért” kíván dolgozni, vagyis azért, hogy a főváros visszaszerezze függetlenségét a kormánytól és ismét egy „demokratikus, jogállami nagyvárossá” váljon. Köszönetet mondott Horváth Csabának, aki két évig vezette az MSZP budapesti szervezetét, továbbá közölte, a küldöttek megbízást adtak a politikusnak, hogy készítse el azt a programot, amely alapja lehet a párt 2014-es önkormányzati választási kampányának. Horváth Csaba az MTI-nek elmondta, azért nem indult újra, mert az MSZP országos vezetésében szeretne helyet szerezni magának. 
 
Az MSZP elnökségi tagságában újraválasztott Steiner Pál arról is beszámolt, hogy összeállítottak egy Felhívás Budapestért! című javaslatot, amely a szocialisták budapesti küldöttértekezletének nyilatkozata lehet. Mint mondta, le fogják váltani a főváros jelenlegi vezetését és Budapest ismét „demokratikus, valódi népfelség alapján álló város, a köztársaság fővárosa lesz”. Kritizálta a kormányt, amiért nem hagy elég forrást a fővárosnál, majd zárásként arra kérte a város lakóit váltsák le a „főváros bukásához vezető tekintélyuralmi, rasszistákat és neonácikat eltűrő, populista politikát”.
 
Az MSZP fővárosi szervezetének küldöttei Alexa Györgyöt és Józsa Istvánt újraválasztották a testület alelnökeinek, míg Molnár Zsolt alelnöki helyére Trippon Norbert eddigi elnökségi tag került.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. február 18. 11:41
Komolyan nem tudom, honnan szedik az ellenszenvesnél ellenszenvesebb arcokat a szocik? Talán rendeznek " Kinek tenyérbemászóbb az arca" versenyt, és a győztes mindent visz.
Krupp Skya
2012. február 18. 08:56
Steiner , és tovább építitek a 600 milliárdos vakond kujást nyugdíjból!
heep
2012. február 18. 08:08
Molnár a Horváth helyére. Na így mindjárt más. Reszkessetek Fideszesek. A röhögéstől való rázkódás nem számít reszketésnek.
várúr
2012. február 17. 20:30
"Demokratikus, valódi népfelség" stb... Csak a szocik értenek ennyi hazug, üres lózung ismételgetéséhez. Hogy mi legyen a lepukkant várossal, a BKV-val, a szétlopott metróval, arról szó nincs. Ingyen BKV Csabika országos elnökségi tag akar lenni. Ennyi az üzenet. Szánalmas szar társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!