HVG: Áder szinte teljesen lecserélné Schmitt stábját

2012. május 02. 16:09

Áder János Schmitt Pál volt államfő stábjának jelentős részét le kívánja cserélni, és ehhez szabad kezet kapott – írja a hvg.hu. A portál fideszes forrásból úgy értesült: Haszonicsné Ádám Mária lehet a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője.

2012. május 02. 16:09

A budapesti kormányhivatal főigazgatója, Haszonicsné Ádám Mária lehet Áder János szerdán megválasztott államfő hivatalvezetője – értesült a hvg.hu fideszes forrásból. A portál emlékeztet: Haszonicsné jelenleg a Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő, kormánymegbízott alatti hivatalt, a Budapest Főváros Kormányhivatalt irányítja. A köztársasági elnök szóvivője a NOL reggeli, megerősített híre szerint az Országgyűlés sajtófőnöke, Altorjai Anita lesz.

A hvg.hu cikkében azt írja: Áder János Schmitt Pál volt államfő stábjának jelentős részét le kívánja cserélni, és ehhez szabad kezet kapott. Értesüléseik szerint az új államfő vissza kívánja állítani a Sólyom László alatti struktúrát, így egyesítené a Schmitt alatti hármas felosztást: a társadalmi kapcsolatokért, külügyekért és jogi ügyekért felelős hivatalvezetői státuszt. A tervek szerint így ismét egy hivatalvezető irányítja majd a Köztársasági Elnöki Hivatalt (KEH).

A hvg.hu cikkében felidézi, megválasztása után Schmitt Pál is hasonló változtatásokat hajtott végre: a korábbi 50 munkatársból 44-et leváltott. A kormánypárti források közlése alapján a portál azt írja: május 10. után szinte biztosan távozik Kiss Norbert hivatalvezető, aki korábban is együtt dolgozott Schmitt Pállal, valamint Cservák Csaba, aki az alkotmányos indítványokért volt felelős.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. május 02. 20:59
Kiss Norbertet nagyon nem bírtam. Kontrát leány marad?:D
elfelejtette
2012. május 02. 17:44
"Haszonicsné" Ilyen névvel tuti, hogy közgazdász. :)
kjkj945
2012. május 02. 16:43
A havég LÁTÓ lett.
drieno
2012. május 02. 16:40
még szép ahogy a plágiumügyet kezelték, gyalázatos volt, az elején el lehetett volna venni a dolog élét a doktori címről való önként lemondással már akkor le kellett volna őket cserélni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!