Letette az esküt a magyar olimpiai csapat

2012. június 22. 19:18

Letette az olimpiai esküt a 35 nap múlva kezdődő londoni játékokon szereplő magyar csapat. Az eskü szövegét Kásás Tamás, Jakabos Zsuzsanna és a paralimpikonok nevében Dani Gyöngyi mondta el.

2012. június 22. 19:18

Letette az olimpiai esküt a 35 nap múlva kezdődő londoni játékokon szereplő magyar csapat. A Művészetek Palotájában rendezett pénteki ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét Kásás Tamás vízilabdázó, Jakabos Zsuzsanna úszó és a paralimpikonok nevében Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó mondta el.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: mindenki, aki kivívta az indulási jogot, már bizonyította sportolói nagyságát. Kövér László, az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: köszönet illeti mindazokat, akik segítségével kialakult az olimpiai csapat, amely hazáját képviseli majd a londoni játékokon. A sportolók nevében Marosi Ádám öttusázó jelezte: társai képviseletében kijelentheti, hogy készen állnak az olimpiára, és megmutatják majd a világnak, milyen a magyar virtus.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2012. június 23. 09:01
Csak nehogy az EU megtudja az ezt az esküt! Már az MNB elnöknél is kifogásolta.
trendo
2012. június 23. 08:03
A sportsikerek millióknak szereznek örömet és önbizalmat adnak, jó példát mutatnak a fiatal nemzedéknek. Drukkoljunk együtt a csapatunk sikeres szerepléséért! Hajrá magyarok!
Honfi-fi
2012. június 22. 20:45
nem pont a sportolók ellen szólnék de van értelme, presztizse és jelentősége az eskütételeknek van házassági eskü, katonai-, orvosi eskü, és sokféle helyen teszünk esküket, amit aztán naponta tapasztaljuk, hogy senki sem vesz komolyan ha komolyan gondolná vki pl.-ul egy házassági eskü szövegét és tartalmát, nem lennének válások a sportolók, nem doppingolnának alkalmasint és így tovább van értelme még a mai világban ennek
Erik a Narancs
2012. június 22. 20:20
Csak nehogy 10-15 ev mulva valamelyikuk koztarsasagi elnok akarjon lenni !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!