Blikk: 30-35 millió forintot kaphatnak az olimpiai bajnokok

2012. augusztus 15. 08:27

A Blikk értesülései szerint a pekingi 20 millió forinttal szemben a londoni olimpia magyar bajnokai 30-35 millió forintot kaphatnak eredményeikért. A korábbi játékokhoz hasonlóan ezúttal is az első nyolc helyezett kap pénzjutalmat.

2012. augusztus 15. 08:27

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Blikknek csak annyit mondott, hogy a „londoni hősök markánsan több pénzre számíthatnak”, mint amennyi jutalmat a pekingi bajnokok kaptak. Hozzátette: még dolgoznak a jutalmazási rendszeren, ezért várni kell a pontos összegekre. A lap értesülési szerint egyébként két verzió van az aranyérmesek jutalmazására: az egyik szerint 30, a másik szerint 35 millió forintot kapnának az egyéni bajnokok. A férfi kajakpáros és a női kajak négyes tagjai ennél valamivel kevesebb jutalomban részesülnének.

A korábbi olimpiákhoz hasonlóan ezúttal is az első nyolc helyezettet díjazzák, de csak az első hat helyezett pénzjutalma adómentes, a hetedik és nyolcadik helyezett sportolóké nem. Molnár Zoltán, a MOB főtitkára a Blikknek elmondta: két héten belül dönt az elnökség az ügyben, majd a javaslatot a kormány elé terjesztik. Mint fogalmazott, szerinte biztos, hogy szeptember 18-ig, a parlamenti ünnepségig a sportolók és edzőik megkapják a pénzt.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2012. augusztus 15. 19:15
Úgy tudom, hogy Hofi ma is "mértékadó" a maga homorával. Félreértések elkerülése végett az idézőlej nen Hofinak szól, hanem a felkapott, megfellebezhetetlen jelzőnek. Ugye emlékszünk még a fociról szóló szövegére, ahol a Bozsik tricotage-nak odaadná a Váci utca mindkét oldalát, a közepét meg a többinek söpörni. Szerintem ma is így gondolkodna.
egysegelem
2012. augusztus 15. 10:25
Szerintem kapjanak lakast es hutot, mint ahogy egy a magyarorszagi hatalomgyakorlasra kisertetiesen hasonlito masik orszag bajnokai kapnak.
Akitlosz
2012. augusztus 15. 10:25
Nem gondolom, hogy a sportolók közfeladatot látnának el. Főleg nem az élsportolók, akik bár valóban sok munkát fektetnek a sportba, de jobban is élnek belőle, mint az átlag. Az olimpiai érmeseket, helyezetteket pedig magának az olimpiának, a szervezőknek, a NOB-nak kellene megfelelően díjazniuk, mint ahogy az minden más sporteseményen van, nem csak egy érmet adni. Aztán ez a díjazás lehetne akár adómentes is, mint a Nobel díj, ha az állam még hozzá akar járulni.
Akitlosz
2012. augusztus 15. 10:14
"A korábbi olimpiákhoz hasonlóan ezúttal is az első nyolc helyezettet díjazzák, de csak az első hat helyezett pénzjutalma adómentes, a hetedik és nyolcadik helyezett sportolóké nem." Miért? Ennek így mi értelme van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!