Meghívta Orbánt a FIFA Zürichbe

2013. január 04. 16:58

A miniszterelnököt arra a gálaünnepségre hívták meg, ahol átadják az Aranylabdát és a legszebb gólért járó Puskás-díjat.

2013. január 04. 16:58

Orbán Viktor kormányfőt, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítóját idén is meghívta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőre, a zürichi Kongresszusi Központban rendezendő gálaünnepségére – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t. Ezen az eseményen adják majd át a legszebb gólért járó Puskás-díjat.

A gálarendezvényen adják át a FIFA és a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat is, amelyre három játékos pályázik: a legnagyobb esélyes ezúttal is legutóbbi három szavazáson diadalmaskodó Lionel Messi, aki ha nyer, futballtörténelmet ír, ugyanis az első játékos lesz, aki négyszer kapja meg az elismerést. A Barcelona argentin klasszisának egyik kihívója csapattársa, a világ- és Európa-bajnok spanyol Andrés Iniesta, a másik pedig a Real Madridot erősítő portugál Cristiano Ronaldo.

A legszebb gólért folyó küzdelemben is már csak három játékos versenyez az interneten szavazók kegyeiért: a címvédő brazil Neymar egy csodálatos szólót követő góllal, a kolumbiai Radamel Falcao egy elképesztő ollózással, valamint a szlovák Miroslav Stoch egy hatalmas kapáslövéssel került fel a dobogósok listájára.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2013. január 04. 20:31
Esetleg ha ott is tartanák....
becike4
2013. január 04. 20:13
A cigány válogatottat képviseli a gnóm.
kendrew
2013. január 04. 19:30
Könyörgöm, valaki érje el, hogy megválasszák a FIFA elnökének, annyira, de annyira jó lenne MINDENKINEK.
gabuci
2013. január 04. 19:26
Miután lenyúlta a Puskás hagyatékot és gondolom a magáénak tekinti, miközben nézegeti Felcsúton, elnevezett róla egy díjat, ott a helye a FIFA rendezvényen.Hagy örüljön, addig sem gondol a regisztráció elmeszelésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!