DK: A kormány lepaktált a B-középpel

2013. július 23. 13:28

Magyarországon négymillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, háromszázezren éheznek, miközben az állam 130 milliárd forintot költ stadionépítésére – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

2013. július 23. 13:28

Varju László független országgyűlési képviselő az épülő ferencvárosi stadion mellett azt mondta, a stadionok építésével a kormány „lényegében a B-középpel újra egyezséget köt, mint ahogy tette ezt évekkel ezelőtt, amikor Orbán Viktor beült a B-középbe és onnan buzdította őket, hogy az országban kárt okozzanak”.

Emlékeztetett arra, hogy áprilisban feljelentést tett egy, a ferencvárosi stadion beruházással kapcsolatban készült tanulmány miatt. Azt azzal indokolta, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 24 millió forintot fizetett ki egy olyan, 49 oldalas tanulmányért, amely lényegében az internetről letölthető információkat tartalmaz. Varju László most bejelentette: tájékoztatást kapott arról, hogy az ügyben nem indul nyomozás.

A politikus feltette a kérdést: mi indokolja, hogy amikor kenyér már nem jut a népnek, akkor cirkuszt építenek neki? Hozzátette: „jelentős részben nemzetközi és akár hazai korrupciós és bundavizsgálatok keretében focizó csapatoknál építenek ilyen stadionokat”. Arra a kérdésre, mely csapatokra gondolt, azt felelte, az elmúlt évek alatt „a Debrecen is szóba került és más csapatokat is lehet említeni”.

A DK politikusa kijelentette, hogy miután a kormány „semmit nem mondó” gazdasági stratégiai megállapodásokat köt nagyvállalatokkal, akkor annak következményeként ezek a cégek a „dunakeszi másodosztályú csapat reklámfelületén jelennek meg”. Megjegyezte, hogy a székesfehérvári Videoton FC „momentán éppen nem a sportsikereiről híres”, hanem arról, hogy tulajdonosának, Garancsi Istvánnak a pénzintézete az egyetlen, amely „a takarékszövetkezetek államosításából kimaradt”.

Arra is kitért, hogy Tállai András belügyi államtitkár „kedvenc városa” Mezőkövesd focicsapata az első osztályba való feljutás után egyedi támogatásként 430 millió forintot kapott.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. július 23. 14:57
B közép Leszarom, ki mibe van, ki mit ad, ki mit nem/ Rég vallás lett az utcán mindenből, amit hittem/ Kinek az Ördög nem segít, annak marad Isten/ De azt akarom, hogy lássák, én valamire vittem/ (Melo) Minden napom nagyban, ahogy minden spanod alázom/ ki mellettem rúg kispályát, azt átdobom a palánkon/ benézem az utcát, visszakacsint nem egy sarok/ virítsad a pakkot és máris Veled vagyok/ Szarok rá ki mit húz, a rövidebbet Te fogod/ előbb leszek gazdag, minthogy a putrit megszokod/ nullából lett sok nulla, mióta lében utazok/ közöttünk van testvér kólából egy utcahossz/ A javamra, hisz a nőd is rólam álmodik/ ki nem volt rajta a Meló-n, az innentől rászokik/ behoztuk az elitet, mert nem mozgat az ug/ itthon tízből nyolcnál az mc csak gúnynév/ (Zón) Visszük a várost, arra bemozdulnak falak/ ahol sok a sötét rap, ott sok a sötét alak/ a mi utcánk valódi, ismerek minden sarkot/ akinek célja sincsen, hogy ne szopná be a startot?/ Érezd át a fless-t, de csak a lére viríts/ csak ha forog be majd a kess, ha vágod az élet image/ én ehhez értek, amiben élek végletek/ hidd el ez nem új vonal, testvérem ez csak végre rap/ Üdv a világunkban! Itt minden lélek bűnös/ hol geci forró a szitu, gyakran megálló a hűvös/ nem tárcák tűnnek el, hanem álmok/már látod/ a legtisztább flow-val hozom el a mocskos világot/ (2x) Leszarom ki mibe van, ki mit ad, ki mit nem/ Rég vallás lett az utcán mindenből amit hittem/ Kinek az Ördög nem segít, annak marad Isten/ De azt akarom, hogy lássák, én valamire vittem/ (Zón) addig mos kéz itt kezet, amíg a pénz az nevet hoz/ az az üzlet, hogy a legjobbat hozom, ha az neked rossz/ Ki belenyúl a pénzbe, az meg se álljon könyékig/ hidd el nem egy vitte már így villából kötélig/ BKP a szobából, a verdákból, a tereken/ ki rábólint azt viszi, látom minden utcagyereken/ fullos gádzsik, merész esték, már érzed/ ha egy út a siker, ma egy csík az élet/ Én nem vagyok álszerény, én nagyképű vagyok/ csak egy ígéretet tarts be, végre had nézzünk nagyot/ Ki a sötétbe napot, elszállsz ma oda/ akit ez nem basz földhöz még nem szárnyalt soha/ (Melo) Egy év sem kellett, hogy a nevem megjegyezzék/ Egy trackem is elég, hogy a tiéd elfelejtsék/ csináld a szerencséd, míg nem szúrja a szememet/ akkor én szúrok olyat, visszasírod a szemetet/ Habi reppek, kamu mc-k, ezt nem adom/ ha utcát rak a spanod, a BKP az etalon/ Sokan elszállnak, messze van az ég nektek/ Bandák, mik össze se jöttek máris szétmentek/ Ébredj fel Mo! Aki papol, az kirabol/ Fals sztorik placcán minket az utca igazol/ Basexclusive haver. BKP! (3x) Leszarom ki mibe van, ki mit ad, ki mit nem/ Rég vallás lett az utcán mindenből amit hittem/ Kinek az Ördög nem segít, annak marad Isten/ De azt akarom, hogy lássák, én valamire vittem/
Kala pál
2013. július 23. 14:19
Varnyú! Tegyél már fel egy fotót a 9-10 milliárdos kormányzati negyedről!
jégecet
2013. július 23. 14:07
Anno, a Demokráciában másképp volt. Akkor targoncásokkal írattak gyönge millákért tanulmányt, a liberálisok meg Dudoglo Pavelnek fizettek.
hátakkor
2013. július 23. 13:43
Ebből is látszik, hogy 110%-ra helyes a stadionépítés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!