Fradi-vezér: Vállalják tettüket a Csatáryt éltetők

2013. augusztus 26. 11:01

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem szeretné, ha bárki politikai megnyilvánulásra használná fel a klub nevét.

2013. augusztus 26. 11:01

Itt egy sporteseményről, egy sportklubról van szó. Ha ez az eset mondjuk egy nemzetközi mérkőzésen fordult volna elő, akkor a csapatot akár három-öt évre is eltiltanák a kupaszerepléstől” – jelentette ki hétfőn a Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója a Digisport Reggeli start című műsorában utalva arra, hogy az augusztus 17-én az MTK Budapest elleni bajnoki mérkőzésen az FTC-szurkolók egy csoportja „In memoriam Csatáry László” feliratot feszített ki a lelátón, a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékezve. A magyar szövetség (MLSZ) 800 ezer forintra büntette meg a klubot.

Orosz megjegyezte, az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetségnél (FIFA) is az az irányvonal, hogy fellépnek a kirekesztés ellen, ezért természetes, hogy itthon is ez a követendő példa. „Meggyőződésem, hogy egy elenyésző kisebbség csinálta ezt, nem arról volt szó, hogy az egész Fradi-tábor ezt skandálta. Visszautasítom, hogy ebből bárki is általánosítson a szurkolóinkra! Sokan vagyunk, előfordulnak közöttünk ilyenek is” – mondta Orosz, aki hozzátette, azt szeretné, ha előállnának az elkövetők és azt mondanák, mi voltunk és sajnáljuk a dolgot.

Kubatov Gábor klubelnök a múlt héten felszólította az elkövetőket, hogy hétfőig jelentkezzenek, amennyiben ez nem történik meg, akkor videófelvételek alapján elkezdik a szurkolók beazonosítását. Válaszul a Ferencváros szurkolói csoportjai közös közleményben jelezték, nem adják ki társaikat.

A Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt Csatáry László életének 99. évében, augusztus 10-én hunyt el. A Budapesti Nyomozó Ügyészség vádirata szerint 1944-ben szándékosan segítette a Kassáról koncentrációs táborokba deportált zsidók megkínzását és törvénytelen kivégzését. A kassai kerületi bíróság idén márciusban életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatta a szlovákiai város népbírósága által 1948-ban Csatáry László ellen hozott halálos ítéletet; haláláig a bíróság azt vizsgálta, melyik országban kell letöltenie büntetését.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2013. augusztus 26. 15:43
Én már azt sem értem, hogy mi ezzel a molinóval a baj? Vagy Csatáryval? Meghalt egy ember, akit Zuroff és fajtársai zaklattak, és róla emlékeztek meg. Mindössze koncepciós perekben ítélték el őt, illetve vannak megbízhatatlan tanúknak még vallomásai róla. De Orosz meg Kubatov úgy beszélnek róla, mintha bizonyítottan valamilyen bűncselekményt követett volna el, és elítélték volna. Egyébként ha így lenne, akkor sem lenne törvénytelen megemlékezni róla. Akár Adolf Hitlerről is meg lehetne.
oroszlán
2013. augusztus 26. 14:35
Kubatov és Orosz ne utolag siránkozon hanem elözék meg az ilyen cselekményeket.Ha a Fradi szurkolok nem ilyenek akkor ne hagyják, hogy néhány hitvány ember a Fradi meccseket ilyen célra használja
almafa
2013. augusztus 26. 14:10
A MI VOLTUNK! aktuális kérdése: Ha a lelátón nincs helye politikának, akkor egy politikus mit keres egy sportklub élén?
Sieger
2013. augusztus 26. 13:48
In memoriam zsidók nélküli világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!