Meghalt Gyarmati Dezső

2013. augusztus 18. 16:49

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. Ő volt az egyetlen játékos, aki öt olimpián szerepelt, ráadásul mind az ötről éremmel tért haza.

2013. augusztus 18. 16:49

A miskolci születésű sportember volt az egyetlen olyan játékos, aki öt olimpián szerepelt, ráadásul mind az ötön éremmel gazdagodott: Helsinkiben, Melbourne-ben és Tokióban arannyal, Londonban ezüsttel, Rómában pedig bronzzal, s lett ezzel minden idők legeredményesebb pólósa. Kétszer volt Európa-bajnok csapat tagja is, kétszeres főiskolai világbajnok, nyolcszoros magyar bajnok, a válogatottban 108 alkalommal szerepelt. Gyarmati Dezső temetéséről a család és a Magyar Vízilabda Szövetség később intézkedik.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 19. 15:24
Az interjúból látszik, hogy nem volt könnyű élete. Ami ránk tartozik belőle, azt köszönjük! Egy élő legenda vált végképp legendává. Soha többé nem lesz vízilabdázó, aki öt olimpián is érmet szerzett játékosként! Meg lehet dönteni a gólcsúcsokat, el lehet érni az aranyérmek mennyiségét, de az öt olimpián érmet szerzést soha!
kuwiq
2013. augusztus 19. 10:30
Isten nyugosztalja!
Selamat
2013. augusztus 19. 08:15
Isten nyugosztalja!
Kurfürst
2013. augusztus 18. 22:37
Nagy Ász volt, csodálatos sportember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!