Szalai Ádám a magyar fociról

2013. október 14. 19:03

Szalai Ádám, a német Bundesligában játszó Schalke 04 csatára kifakadt egy sajtótájékoztatón. A 8:1-es holland-magyar meccset betegség miatt kihagyó játékos szerint döbbenetes és kritikán aluli, ami ma a magyar labdarúgásban zajlik. Se tehetségek, se rendes játékosok, se rendes edzők nincsenek.

2013. október 14. 19:03

„A legjobban az fáj, hogy mind a futballszeretők, mind a szurkolók – nemcsak most, hanem évek óta, 10-20 évek óta – folyamatosan át vannak verve. Ennek egyetlen oka van: az, hogy mi egymás közt olyan terveket szövünk, illetve határozunk el, amik nem reálisak. A másik, hogy ezt ki is mondjuk nyíltan, és a médián keresztül ez minden olyan futballszerető emberhez eljut, aki évről évre csodát vár” – fogalmazott Szalai Ádám, aki szerint megdöbbentő, hogy kudarc esetén a szakemberek és edzők őszinte szembenézés helyett egymás hátába döfve mutogatnak a másikra.

„Mondjatok egy olyan topjátékost, aki évek óta topcsapatokban, angol, olasz vagy német bajnokságokban, Bajnokok Ligájában hétről hétre teljesít. Mondjatok egyetlen egy olyan toptehetséget, akit az elmúlt tíz vagy húsz évben a magyar labdarúgás kinevelt. Mondjatok egy olyan topcsapatot, aki az elmúlt tíz vagy húsz évben vagy egy Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában folyamatosan ott van. És most jön a legfontosabb: mondjatok egy olyan edzőt, aki valamit is letett a topligákban Európában” – mondta.

Szalai Ádám szerint a magyar válogatott akkor játszana jól, ha lennének olyan játékosok, akik nemzetközileg is jegyzett bajnokságokban fejleszthetnék tudásokat. „Ilyen játékosunk nekünk nincs” – így Szalai, aki szerint a magyar focisták ha egyáltalán külföldön játszanak, akkor az vagy a másodosztályt, vagy Hollandiát és Oroszországot jelenti. Szalai szerint nem a pénz kérdése az, hogy jól játszik-e valaki. Elszántság és motiváció kérdése az egész.

„Ide nem olyan edző kell, aki elmondja nagyjából, mit szeretnénk játszani és 40-50 százalékot a kezünkbe ad, majd azt mondja: fiúk, ti profi játékosok vagytok, oldjátok meg. Nem. Itt egy olyan szakmai tudással rendelkező edzőre van szükség, aki reggeltől estig a fejünkbe veri kőkeményen a profi foci elvárásait. És akkor lehet keresgélni, hogy itthon hol van olyan edző, aki valamit is lerakott az asztalra Európában” – mondta a sajtótájékoztatón Szalai Ádám, aki szerint az is fontos, hogy ne egy-egy mérkőzés eredményeiből vonjanak le tanulságot az elemzők, hanem az elmúlt tíz-húsz évből.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zgycs
2013. október 16. 17:00
2009 Egyiptom U20 Magyarország 3. De rájöttek, "hogy kis pénz -- kis foci"
kukagyerek
2013. október 15. 09:46
Ez a faszi, ugyan úgy felelős a magyar futball lezüllesztéséért mint a többi ingyenélő. Lusta és lélektelen! Felfoghatatlan, hogy a jelenlegi német klubja, hogyan adhatott érte egy centet is. Egyébként, amit itt elmondott tele van üres zagyvaságokkal.
miklos1985
2013. október 15. 09:32
Van azért igazság amit mond , viszont a futást, passzolást, taktikát, kivitelezést ezek mind hiányoznak a meccsekről. -Nézzétek meg ha véletlenségből hozzánk kerül a labda a 16 körül úgy rúgjuk előre a labdát mintha leprás lenne a laszti VAGY - A passzolást meg kellene tanítani mert momentán ahogy elnézem a meccseket úgy rúgják meg a labdát hogy alig ér oda a másik játékoshoz és már el is vették VAGY - Mikor egy játékosnál van a labda és nem ész nélkül futok bele az ellenfél védelmébe ( 5 embernek) és nem rúgom ki a stadionból a labdát akkor a társaknak ÜRESRE kellene futni nem fogni az ellenfél játékosát mintha randevún lennének. VAGY - A taktika semmi elképzelés 1 támadóval mit akarunk kezdeni , 3 játékost kell felküldeni attól mert hogy beállunk védekezni és előretolunk egy csatárt attól még nem lesz gól. Ráadásul ha véletlen megkapja a labdát ott van négy védő és ilyenkor mit teszünk ( rárúgjuk , kirúgjuk, elbénázzuk , totojázunk, stb.... ) Egy pár észrevétel ! Üdv: Mindenkienk.
Senior
2013. október 15. 08:53
Nagy sumák vagy Ádám! Egyrészt nagyon jól tudod, hogy jelenleg te vagy az egyetlen magyar játékos, aki az általad megfogalmazott követelményeknek megfelel. Másrészt, lövöd a gólokat a Schalke-ban, majd pár nap múlva belázasodsz... Na ja Gelsenkirchen ügyeletes sztárja nem futhat bele egy ilyen, előre látható blamába. Most meg hirtelen megegészségesedtél? Huszti korektebb, ő kerek-perec kijelentette, hogy Egervári alatt egy percet sem hajlandó játszani. Csináljatok csodát! Orange Isztambulban is nyerni fog, az észtek már csináltak meglepetést, Bukarestben miért ne? Rúgj este egy ötöst, a hatodikat valaki csak begyötri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!