Magyar állampolgár lett és Győrbe költözik Malina Hedvig

2013. december 20. 08:54

Felvette a magyar állampolgárságot, családjával pedig Győrbe költözik Malina Hedvig, akit 2006-ban vertek meg, mert magyarul beszélt az utcán. A nő ellen most hamis tanúzás miatt folyik büntetőeljárás Szlovákiában.

2013. december 20. 08:54

Nem az igazságszolgáltatás elől menekül, hanem gyermekeit akarja megvédeni a rendőri zaklatástól – jelentette ki Malina Hedvig, hozzátéve: akkor döntött így, mikor az ügyész rendőrökkel kézbesíttette neki a pszichiátriai vizsgálatra szóló idézést. „A gyerekeimet annyira felzaklatták, hogy azóta, ahányszor kopogtat valaki nálunk, az első kérdésük az, értem jöttek-e a rendőrök. Alig tudtuk megnyugtatni őket, azon töprengtem, mi jöhet még. Mindig átvettem a postán küldött idézéseket, a megfélemlítésen kívül semmi értelme nincs, hogy rendőrök hozzák házhoz” – mondta a nő.

Egyelőre kétséges, hogy Malina Hedvig kettős állampolgársága milyen hatással lesz az eljárásra, mert ugyan a szlovák törvények szerint elveszíti szlovák állampolgárságát, aki másikat vesz fel, de ez alól kivételt jelentenek azok, akik ellen büntetőeljárás van folyamatban – írja az Új Szó. 

Malina Hedvig hangsúlyozta: továbbra is meg fog jelenni, ha idézik, hiszen nincs arra oka, hogy meneküljön, de kénytelen volt elhagyni az országot, mert Szlovákiában a hatóságok nem hagyják szabadon élni. A nő férje szlovák nemzetiségű és továbbra is ott fog vállalkozni, gyermekei azonban magyar állampolgárok.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2013. december 21. 20:05
Isten hozott! Boldog karácsonyt és újévet.
Ouroboros
2013. december 20. 16:06
Én megértem, hogy a Fölvidéken se volt neked jó, de nem biztos, hogy így is jól jártál. Mindenesetre istenek hoztak.
bsandor
2013. december 20. 14:58
79 euró az útlevem és boldog vagyok,nekem nem igazán kell de akkor is boldog vagyok,köszönöm Nektek Polgártársaim...gyurcsit megbaszom..
magnamater
2013. december 20. 14:24
Az elcsatolt részekről már sok magyart elüldöztek, innen az országból egy idegent se, mégis mi vagyunk nácinak kikiáltva, hála a honi baloldalnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!