MSZP: Megkurtították a szabadságjogainkat

2014. március 01. 13:10

Nőtt a kormányzati korrupció, bűnbakká teszik, kirekesztik a legszegényebbeket, a cigányokat – írja az amerikai külügyminisztérium Magyarországról szóló emberi jogi jelentése, amit az MSZP lesújtónak tart. Szerintük mindnyájunk szabadságjogait megkurtították.

2014. március 01. 13:10

Lesújtónak tartja az MSZP az amerikai külügyminisztérium Magyarországról szóló emberi jogi jelentését. A szocialisták értékelése szerint „mindnyájunk szabadságjogait megkurtították”. A jelentés szerint nő a kormányzati korrupció, bűnbakká teszik, kirekesztik a legszegényebbeket, a cigányokat, kevesebb és rosszabb jut nekik a munkalehetőségből, oktatásból, egészségügyi ellátásból – sorolta Lendvai Ildikó, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának MSZP-s tagja közleményében. Azt is írta, hogy „a médiahatóság korlátozza a tájékozódáshoz való jogunkat”, a politika dönti el, melyik vallási közösségből lehet egyház, és újra meg kell küzdeni az antiszemitizmus jeleivel.

Lendvai Ildikó azt is elmondta, hogy még rosszabb az élet azokban a régiókban, ahol most a kormány „Európától elfordulva” szövetségeseket keres. Példaként említette Oroszországot, Fehéroroszországot és néhány arab országot. Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, ha pártja kormányra jut, az a magyar állampolgárok érdekében kijavítja a bizonyítványt, szabaddá teszi a médiát és a hitéletet, a szegénység és a kirekesztés visszaszorítása érdekében pedig emeli a nettó minimálbért és a közmunkások bérét, „enni ad az éhező gyermekeknek”.

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön hozta nyilvánosságra éves emberi jogi országjelentéseit. A Magyarországról szóló jelentés a romák társadalmi diszkriminációját és kirekesztését, valamint az antiszemitizmust említette a legfontosabb emberi jogi problémák között.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Godmachine
2014. március 01. 15:17
nem baj akkor az összes cigány menjen az amcsikhoz! Ennyi!
kizökkentidő
2014. március 01. 14:14
Amerika jobban tenné ha lehallgatás helyett elhallgatna.
kaktuszvirág
2014. március 01. 14:10
Ha azt ígérnék,hogy az összes cigányt exportálják Indiába,talán rájuk szavaznék.De így, minek?
Selamat
2014. március 01. 14:04
A megoldás pofon egyszerű: máskor ne jelentsetek olyat az országról, ami tőről metszett hazugság. Oszt akkor majd nem kell szégyenkeznetek a saját információitoktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!