Nyilatkozott az ügynökügyről Tasnádi egykori kollégája

2014. június 25. 10:32

Bálint László szerint egykori nyílt állományú tisztként Tasnádit nagyobb felelősség terheli, mint a „pitiáner” Medgyessy Pétert.

2014. június 25. 10:32

Azért csak kiszolgáltuk azt a kommunista diktatúrát, még ha a szakmánkat gyakoroltuk, akkor is” – indokolta Bálint László egykori III/II-es tartótiszt az RTL Klubnak, hogy szerinte miért kellett volna már régen visszavonulni a közélettől egykori kollégájának, a napokban rendészeti államtitkárnak kinevezett Tasnádi Lászlónak.

Bálint szerint Medgyessy Péter egy „pitiáner”, SZT-állományú tiszt volt, míg Tasnádi egy hivatásos, nyílt állományú tiszt. Szerinte a kettőt nem lehet egy lapon említeni.

Az RTL Klub kereste a kémügyben Wittner Máriát is, aki azonban nem ért rá válaszolni a feltett kérdésekre.

Tasnádit egyébként már felszólította a lemondásra a kormány mellett a békemenetet szervező CÖF is.

*

Tasnádi László a rendszerváltást megelőzően a BRFK III/II-2. Osztály C. alosztályát vezette századosként az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára weboldala szerint.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 26. 01:47
Amikor vezényszóra - Fiser - a komplett ávós médiagecium rátámad valakire, az már büdös. Aki látta, átélte az ávóstaxisblokádot, tudja, miről van szó. A kutya ugat, a karaván halad, Pintér tudja, mit csinál.
Ángyán Páván
2014. június 26. 01:27
Aszongya: "ha az MDF-kormány végrehajtja a beígért, majd elmaradt nagytakarítást, lett volna elég képzett ember, aki képes ellátni a nemzetbiztonsági feladatokat? – Egyik napról a másikra biztosan nem lett volna. De a kommunistáknak sem volt 1945 után, mégis a legbrutálisabb módszerekkel leradírozták a színről a Horthy-rendszer minden maradványát, helyükre képzetlen, tapasztalatlan embereket ültettek, és néhány év alatt szovjet tanácsadókra támaszkodva eredményesen dolgozó szolgálatokat hoztak létre. " http://tortenelemportal.hu/2013/07/balint-laszlo-atmentett-allambiztonsag/ Melyik volt az a pillanat, az elmúlt huszonöt évben, amikor magyar kormány volt, amelynek lehetősége lett volna brutális módszerekkel leradirozni az egykori hálózatot? Antallékat egy taxisblöffel meg lehetett ingatni. Ez hülye.
Babócsa
2014. június 25. 23:10
"1945. május 2-án egy csapat német rakétatudós megadta magát az amerikai hadseregnek. Vezetőjük Wernher von Braun SS-Sturmbannführer volt, aki társaival együtt az északkelet-németországi Peenemündében vezette a német Luftwaffe és a Wehrmacht számára azokat a rakétakísérleteket, melyekre mind a szovjet, mind pedig az amerikai hadsereg már korábban felfigyelt." http://bal-jobb.blogspot.com/2014/06/12-nagy-magyar-peenemunde-akcio.html
formaegy
2014. június 25. 18:15
Javítás! Nem a Fidesz, hanem Orbán Viktor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!