Fontos lépések a nemzetegyesítés területén

2014. július 10. 21:59

Németh Zsolt szerint fontos lépések történtek nemzetegyesítés területén. Az egyszerűsített honosítással már 600 ezer magyar élt.

2014. július 10. 21:59

Fontos lépések történtek a nemzetegyesítés területén, amelyben kiemelt szerepe volt az egyszerűsített honosítási eljárás bevezetésének – hangsúlyozta az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke a XII. Vajdasági Szabadegyetem nyitóelőadásán az észak-bácskai Kishegyesen csütörtökön.

Németh Zsolt a Kárpát-medencei magyarság utóbbi négy évének legfontosabb mozzanatait  vázolta, kiemelve, hogy az utóbbi időben sok előremutató, figyelemfelkeltő dolog történt. A politikus kitért a kárpátaljai, a felvidéki, az erdélyi és a délvidéki helyzetre, ismertetve a magyar külpolitika és nemzetpolitika céljait. Az egyszerűsített honosítási eljárás bevezetésével kapcsolatban rámutatott: jelenleg 600 ezernél jár az új magyar állampolgárok száma, a cél pedig az egymillió eskütétel, amit a Szlovákiával való megegyezéssel, a kárpátaljai helyzet további javításával, illetve a diaszpóra megszólításával érhetnek el.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2014. július 11. 14:47
Megszívták már rendesen az oláh, tót, rác, ukrán megszállók rendelkezéseit, amit amúgy te leszarsz magasról például.
nyugalmazott tanár
2014. július 11. 06:35
Magyarország fel nem mérhető mértékű gazdasági hasznot szerzett ezzel a törvénnyel. A leg képzetteb és tettreklészebb magyarok szabadon lakhatnak Magyarországon, munkájukkal hozzájárulva az ország gyarapodásához. A csökkenő létszámunk megállításának egyik módja és lehetősége is ez. Ha szétnézünk a nagyvilágban, akkor találunk annyi rokonnépet, amelyből szívesen vállalnák a legképzettebb, gyermekeket is nevelő családok a hozzánk betelepedést. Olyanok, amelyek szívesen vállalnák a teljes integrálódást is. Azokkal sem ártana foglalkoznunk. Lásd pl. a súlyos elnyomatásban élő újgurok.
liberálzöld.
2014. július 11. 03:28
És ebből hányan vásárolták meg pénzért? Az állam is, meg néhány hivatalnok is üzérkedik a portékával. Jó cucc .....
Akitlosz
2014. július 10. 22:43
Nem igazán. Sem az országhatárok nem módosultak, sem a budapesti országgyűlés nem alakult át nemzetgyűléssé. A fidesz inkább csak alibi politizálást folytat ezen a téren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!