EB-meccseket rendez Budapest 2020-ban

2014. szeptember 19. 13:43

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon. A rendezés nem jelenti azt, hogy automatikusan részt vehet a válogatott a kontinenstornán. A 2020-as Eb elődöntőit és döntőjét Londonban rendezik.

2014. szeptember 19. 13:43

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntése értelmében, melyet pénteken Genfben jelentettek be, a londoni Wembley Stadionban rendezik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság két elődöntőjét és a finálét, míg a három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt tartalmazó csomagot Baku, München, Róma és Szentpétervár kapta meg.

A 2018-ra megújuló Puskás Ferenc Stadionnal pályázó Budapest mellett három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Brüsszel, Dublin, Glasgow és Koppenhága.

Magyarország 2004, 2008 és 2012 után negyedszer pályázott kontinensviadal rendezésére, de most járt először sikerrel.

A rendezés a korábbi rendszerrel ellentétben nem jelent automatikus részvételt az Európa-bajnokságon a rendező országok válogatottjai számára.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. szeptember 20. 14:00
A hülye nyeurópaiak már megint beleszólnak. Bukarest mióta van Európában? Az oláhoknak és a tótoknak pont jó lenne az UTE stadion is.
Akitlosz
2014. szeptember 19. 23:00
Túl közel lesz a budapesti olimpiához.
Tintamin
2014. szeptember 19. 19:49
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Főnök (Nagyvezér, Király, Pocakos Tábornok) focimániája kezd a legdurvább diktatúrák vezetőinek idióta allűrjeire hasonlítani.... Kirakatstadionokban nézhetetlen fost sikerült több százmilliárdból megvalósítani. Ennek töredékéből a teljes magyar sportélet megújulhatott volna. Nem beszélve az oktatásról, egészségügyről. Észbontóan sok pénzt sikerült elpazarolni a semmire. A Főnök mondta, hogy legyenek stadionok. És lettek. És a saját EB-nkre bem fogunk kijutni, az milyen vicces lesz..
hocica
2014. szeptember 19. 18:08
Magyarország méltó erre a feladatra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!