Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté lettek Tarsoly érdekeltségei

2015. április 02. 23:06

Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a csődeljárás alatt lévő Győri Eto FC Labdarugó és Sportszolgáltató Kft-t és az ugyancsak csődeljárás alatt lévő ETO PARK Kft-t.

2015. április 02. 23:06

Az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. A csődtörvény alapján stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősíthető az a gazdálkodó szervezet, amelynek működése többek között nemzetbiztonsági, honvédelmi, rendvédelmi, energiabiztonsági, energiaellátási, iparbiztonsági, katasztrófavédelmi, vagy a lakosság alapvető közszolgáltatásokkal való ellátása szempontjából országos jelentőségűnek, vagy a lakosság távhőszolgáltatással vagy más közműszolgáltatással való ellátása szempontjából kiemelt vállalkozásnak tekinthető. Azok a cégek is ebbe a kategóriába kerülhetnek, amelyek nemzetgazdasági szempontból jelentős projekteket valósítanak meg, vagy amelyek a törvény által meghatározott országos közfeladatot látnak el.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. április 03. 13:24
Nagyon helyes, a lúdtalpas szocik nyilván veszni hagynák ezt az egyik legpatinásabb vidéki sportlétesítményünket is, de szerencsére ők már a hullaházban bomlanak..
Akitlosz
2015. április 03. 12:45
A labdarúgó cégek csak egy focibolond miniszterelnök szerint lehetnek stratégiailag fontosak. :-(
bunko_jobbos
2015. április 03. 11:47
Akik csak annyit értenek az egészből, hogy "stratégiai", azok annyit is érnek. Ez egy jogi fogalom, tök mindegy, mi a neve. Egy csomó dolgot megtehet + egy csomót nem. Pl. rövidebb határidő vonatkozik rájuk építési engedélyek megszerzésekor. Itt valószínűleg más miatt nyilvánították annak, majd hamarosan kiderül, hogy miért.
Berecskereki
2015. április 03. 09:49
"Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a csődeljárás alatt lévő Győri Eto FC Labdarugó és Sportszolgáltató Kft-t és az ugyancsak csődeljárás alatt lévő ETO PARK Kft-t." Egyik cég sincs csődeljárás alatt, így ez az állítás valótlan. Nem az a lényeg, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítették, hanem az, hogy miért. Tessék megerőltetni a hangyányit és akkor sikerül megválaszolni. Ennek során azt is figyelembe venni, hogy nincs csődeljárás, felszámolás, hanem ügyészségi vizsgálat van folyamatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!