Foci: már a következő szezonban 12 csapatos lesz az NBI

2015. május 26. 21:14

Öt jelenlegi NBI-es labdarúgó csapat nem kapott élvonalbeli licencet a következő szezonra, így a jelenlegi 16 csapattal szemben már a következő szezonban 12 csapatos lesz a magyar első osztály.

2015. május 26. 21:14

A Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idényében a mostani 16-tal szemben 12 csapat szerepel majd.

A magyar szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága keddi ülésén elutasította a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pécs és a Pápa fellebbezését is, míg a Győr be sem adott ilyet. A Újpest nemzetközi, míg a Putnok NB II-es licencre vonatkozó fellebbezését szintén elutasította a testület.

Az MLSZ elnöksége május 13-án úgy döntött, amennyiben páratlan számú csapat rendelkezik majd a szükséges indulási joggal, akkor eggyel „feltöltik” az NB I-et páros számúra. Mivel a Pápa amúgy is búcsúzott az élvonaltól, a másik kieső – a Dunaújváros, a Haladás vagy a Budapest Honvéd – viszont kapott licencet, így a másodosztály két feljutójával – ebből egyik a Vasas – 12 csapat marad a bajnokságban a következő kiírásra.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2015. május 27. 10:24
A foci ma már nagyrészt a pénzről szól. Mindenek előtt olyan hazai csapatok kellenének, amelyek annyira élvezetesen játszanak, hogy egy rakás néző kíváncsi rájuk, aminek ma nyoma sincsen. A spanyoloknál ahogy néztem természetes a 20-90 ezer közötti nézőszám, de az is igaz, hogy a "Transfermarkt" szerint ott a három kieső csapat játékosainak piaci értéke együttesenként úgy 30-40 millió euró között van. A mi két élcsapatunknál (Fradi, Vidi) ugyanez 10-12 millió euró, ami nagyjából meghatározza az esélyeinket a nemzetközi porondon. Pár bravúrt elérhetünk, de reálisan nincsen sok esélyünk, és ezen nem változtat az sem, ha akár csak nyolc csapat alkotja az NB1-t..
dick52
2015. május 27. 09:24
Az ilyen "focibol" ez is sok.
Tintamin
2015. május 27. 09:13
Szerintem méltányos, hogy fűthető pályája lesz Balmazújvárosnak százmilliókból és Kisvárda is ilyet kap 1 milliárdért. Megérdemlik. Egyébként minden fociba fektető figura vagy a Vidi-VIP-páholyba akar jutni, vagy onnan indult el... És nem, nem lopják ők a közpénzt. Hanem kapják...
Tintamin
2015. május 27. 08:48
Idiota vezerunk megyeII-es csapatokra szorja.a penzunket, orom-boldogsag, hogy van nekunk ez az ember, aki sose hazudik: http://444.hu/2015/05/20/csodastadionok-lesznek-a-magyar-harmadosztalyban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!