Különadót vetne ki a kaszinókra a PM

2015. június 20. 15:39

A PM szerint egyes számítások azt mutatják, hogy akár 30 milliárd forintot is veszíthet az államkassza azzal, hogy a kaszinók játékgépeit nem kell bekötni a NAV-hoz, illetve a kaszinókoncessziók leírhatók a játékadóból. A párt ezért különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásokra.

2015. június 20. 15:39

A Párbeszéd Magyarországért különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásra, az így befolyó összegből a többi közt az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatnák – mondta Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja szombaton sajtótájékoztatón, amelyet Budapesten, egy VIII. kerületi kaszinó előtt tartott.

Erőss Gábor emlékeztetett: a szerencsejáték törvény tervezett módosítása lehetővé tenné, hogy ne csak az állami Szerencsejáték Zrt. foglalkozhasson internetes szerencsejátékkal, hanem azok is, akik korábban kaszinókoncessziót kaptak az államtól. Tehát Andy Vajna kormánybiztos és Szima Gábor, a debreceni futballklub tulajdonosa is – jegyezte meg, hozzátéve: a Fidesz gondoskodott róla, hogy a csak a „haverjaiké” lehessen kaszinó Magyarországon.

A PM politikusa szerint a kormánypárt azt is biztosította, hogy „véletlenül se derüljön ki, mekkora a kaszinók forgalma”, mivel a játékgépek nincsenek bekötve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, továbbá a játékadóból leírható a kaszinókoncesszió díja. Kiemelte: az adófizetők egyes számítások szerint 30 milliárd forintot veszítenek ezzel. Ez az összeg tovább nőhet, főleg az internetes sportfogadásokból származó bevétellel, ha az Országgyűlés elfogadja a fideszes módosító javaslatot – hívta fel a  figyelmet. 

angsúlyozta: a PM ezzel szemben különadót vetne ki a szerencsejátékokra, amelynek összegéből az oktatást, az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatnák. Véget kell vetni annak, hogy „személyre szóló törvényekkel” juttassák extraprofithoz a kaszinótulajdonosokat – szögezte le Erőss Gábor.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. június 22. 09:05
Andynek itt van az igazi Amerika!!
Tintamin
2015. június 21. 10:53
Nyilvan azert kapott adomentessegwt Vajnabandi, mert az extraprofit milliardokbol kozvetlenul tejel Viktornak. Mas magyarazat egyszeruen nem letezik...
Nielsen
2015. június 20. 22:42
No, én meg a judeobolsi pártok bugyuta faszságaira vetnék ki különadót. :D Nem tudom hogy vagytok vele de ha én meglátom bármelyik PM-es nőcit, főleg a Szabó Timikét, ütni tudnám a képernyőt.
drkovax
2015. június 20. 22:17
Egyébként meg mit fog szólni Lauder egy ilyen ötlethez ? Mert az ilyesmi nemcsak Sukorón következhet be, hanem másutt is eltanulhatják. Aztán meg ugrik a PM apanázsa ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!