Foci: súlyos büntetést kapott az Újpest

2015. július 28. 18:16

Az újpesti drukkerek a hétvégi mérkőzésen szidták a Fradit, a románokat és Deutsch Tamást, ezért a klub félmillió forintos büntetést kapott.

2015. július 28. 18:16

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén 500 ezer forintos bírságot szabott ki az Újpestre. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a lila-fehér szurkolók kirívó sportszerűtlensége miatt kapott súlyos büntetést a fővárosi klub. Az újpesti drukkerek a hétvégi, Vasas elleni mérkőzésen többször, hosszabb ideig szidalmazták a Ferencvárost, valamint az MTK vezetőjét, Deutsch Tamást, valamint megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik nemzettel, a románokkal kapcsolatban.

Az újpesti szurkolók valószínűleg azért szidták Deutsch Tamást, mert – ahogy mi is szemléztük – az MTK vezetője egy „lila majmozós” bejegyzésben reagált Wintermantel Zsolt újpesti polgármester korábbi posztjára

Nem úszta meg a büntetést a házigazda Vasas sem. Az angyalföldi csapatot 50 ezer forintra büntette meg az MLSZ rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértése miatt. A Vasas kiállított játékosát, Tomislav Pajovicot egy bajnoki mérkőzésre eltiltották.

A szövetség kiemelte, hogy „az OTP Bank Liga 2014-2015-ös idényének tavaszi szezonjában tapasztalt pozitív tendencia az új idényben is folytatódik”, az új szezon első fordulóiban ugyanis az fb-nek a korábbinál kevesebb esetben kellett elmarasztaló ítéletet hoznia szurkolói szabályszegések miatt.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. július 29. 14:16
Wintermantel akkor kifizeti az Újpest FC tulajdonosa helyett az 500 ezres büntetést - saját zsebből. Csak, mert ő a szurkolók kontroll nélküli stadionba engedésének a bajnoka. Magyarul: minek a szurkolók vegzálása, ellenőrzésekkel, felelősségvállalásokkal?... Ha van benne tisztes becsület...
KannibálTatárÚr
2015. július 29. 12:43
A magyar labdarúgás veztői előtt két feladat áll: 1. Ki kell tiltani a nézőket a mérkőzésekről; 2. Nagyobb stadionokat építeni.
kukagyerek
2015. július 29. 11:32
"...ahogy mi is szemléztük – az MTK vezetője egy „lila majmozós” bejegyzésben reagált..." .................... Se a magyarellenes, se mások nem lettek ezért büntetve. (Furcsa, vagy nem is annyira?)
Tintamin
2015. július 28. 22:47
500.000 forint???? Komolyan ilyen viccösszegekkel operálnak? A legutolsó falábú majom heti bére több. Magyarfoci, neked annyi. Deutschtompika mit kapott? (Megérdemelte, egyébként.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!