A magyar jégkorong-válogatott lett a vb legszenvedélyesebb csapata

2016. május 18. 12:02

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség a magyar hokiválogatottat választotta meg az oroszországi elit világbajnokság „legszenvedélyesebb csapatának”.

2016. május 18. 12:02

A vasárnapig tartó oroszországi világbajnokság „legszenvedélyesebb csapatának” választotta meg a magyar jégkorong-válogatottat a nemzetközi szövetség (IIHF). A „For the most emotional team” feliratú emlékplakettet szerdán este hozza haza a csapat, amely végül egy győzelemmel és hat vereséggel kiesett, és jövőre a divízió I/A tornán próbálhat meg újra visszakerülni az elitbe. A szervezők és a rivális csapatok is elismerően nyilatkoztak a magyar válogatott fejlődéséről, valamint a magyar szurkolók által teremtett fantasztikus hangulatról Szentpéterváron.

A 2017-es divízió I/A vb-t április 22. és 28. között rendezik Bécsben vagy Kijevben, a döntést legkésőbb szombatig hozza meg az IIHF kongresszusa. A magyarok az osztrák, a kazah, a lengyel, a dél-koreai és az ukrán csapattal találkoznak majd.

A magyar szövetség a honlapján jelezte, hogy pályázik a jövő évi U20-as férfi divízió I/B és az U18-as női divízió I/A torna lebonyolítására.

Fotó: A Magyar Jégkorong Szövetség Facebook-oldala

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. május 18. 16:20
""az oroszországi elit világbajnokság „legszenvedélyesebb csapatának”." --- Legközelebb a 'legszebb csapatnak' választják őket. (Ha az ajrovizión indultak volna, már meglenne!)
DrPepper
2016. május 18. 15:09
Jégkorongozóink és szurkolóink tényleg megérdemelnek minden elismerést. Azzal, hogy 77 év után mérkőzést nyertek a hoki-elitben és folyamatosan javuló játék mellett karnyújtásnyira voltak a bennmaradástól messze túlszárnyalták az előzetes elvárásokat. Annak, aki ebben kételkedik ajánlom az alábbi cikket egy kanadai szakújságírótól. http://www.tsn.ca/the-day-the-music-played-1.490012 magyarul: http://www.fehervarav19.hu/a-nap-amikor-megszolalt-a-zene-is (A Mandi nyugodtan szemlézhetné!)
liberálzöld.
2016. május 18. 14:17
Nagyon boldog lennék, ha a magyar foci ilyen szinten bukná el akármelyik VB-t, vagy olimpiaiát.
Tatulus
2016. május 18. 14:10
Bár minden csapatunk ilyen lelkesedéssel, hozzáállással rendelkezne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!