Megvan az ötödik magyar arany is – ez volt az 5. nap magyar szempontból

2016. augusztus 11. 09:24

Szilágyi Áron megvédte olimpiai bajnoki címét kardvívásban, ezzel megszerezte a magyar csapat ötödik aranyérmét is a riói olimpián. A női 4x200 méteres gyorsváltó a remek 6., pontszerző helyen végzett. Berecz Zsombor továbbra is jól vitorlázik a finndingisek mezőnyében. Férfi vízilabdázóinka harmadik meccsükön harmadszorra is döntetlent játszottak, ezúttal a görögök ellen. Magyar eredmények a riói olimpia ötödik napjáról.

2016. augusztus 11. 09:24
Kiss Brigitta

Szerdán női tőrözőink és férfi kardozóink léptek pástra. Sajnos Knapek Edina már a 32 között búcsúzott, míg Mohamed Aida első asszóját megnyerte, a nyolcaddöntőben viszont számára is véget ért az olimpia. Knapekhez hasonlóan rögtön első asszóját követően, már az első fordulóban kiesett a kardozó Decsi Tamás, Szilágyi Áron viszont hihetetlenül jól menetelt, melynek végül London után Rióban is olimpiai aranyérem lett a vége. Szilágyi a döntőben nagyon simán, 15-8-ra győzte le az amerikai Daryl Homert, és lett így újra olimpiai bajnok.

Újra medencébe szállt szerdán a férfi vízilabda-válogatott, amelynek azonban ezúttal sem sikerült nyernie, harmadik mérkőzésén harmadik döntetlenjét játszotta, ezúttal Görögország ellen. A mérkőzés végeredménye 8-8 lett.

Berecz Zsombor továbbra is jól hajózik

Első mérkőzését megnyerte, a nyolcaddöntőben viszont vereséget szenvedett a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában Tóth Krisztián.

Sportlövészetben ezúttal az 50 méteres szabadpisztoly küzdelmeit rendezték, ahol a selejtezőben Tátrai Miklós a 34. helyen végzett.

Folytatódtak a vitorlázók versenyei is: a finndingiseknél Berecz Zsombor jól ment a harmadik és a negyedik futamban is, így most jelenleg az összetett 11. helyén áll. Laser Standarban hat futam után Vadnai Bejamin jelenleg a 28. az összetettben, míg szintén hat futam után Laser Radiálban Érdi Mária összesítésben a 17. helyen áll.

Egyetlenegy továbbjutás az uszodában

Úszóink közül egyéniben senkinek sem sikerült továbbjutnia az előfutamokból: férfi 200 méter háton Telegdy Ádám a 19., Földházi Dávid pedig a 22. helyen végzett, míg női 200 méter mellen Sebestyén Dalma a 19., Sztankovics Anna pedig a 20. helyen zárt. 200 méter vegyesen eredetileg indult volna Verrasztó Dávid is, de ő végül visszalépett. 

Ami nem sikerült egyéniben, az sikerült a 4x200 méteres női gyorsváltónak: a Verrasztó Evelyne, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású négyes az 5. idővel került be a döntőbe, ahol végül egy remek 6. helyet szereztek a kőkemény mezőnyben.

Még mindig ötödikek vagyunk az éremtáblán

Szilágyi Áron győzelmének köszönhetően ugyan két helyet visszacsúszott Magyarország az éremtáblán, de még mindig a nagyon előkelő ötödik helyen áll.

*

Korábbi összefoglalóink a magyar eredményekről:

Két arannyal kezdtük a riói olimpiát – ez volt az 1. nap magyar szempontból

Egy pontszerzés és sok kiesés – ez volt a 2. nap magyar szempontból

Újabb Hosszú arany, több értékes helyezés – ez volt a 3. nap magyar szempontból

Egy érem a pástról, kettő az uszodából – ez volt a 4. nap magyar szempontból

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2016. augusztus 11. 15:15
Már visszacsúsztunk a borzasztó ötödik helyre :) Ausztria a legviccesebb: semmi - sehol nincsenek. A nagy Németország eddig öszeszedett 1 aranyat.
Mich
2016. augusztus 11. 13:39
5 nap, 5 arany. 16 nap, ...? Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Box Hill
2016. augusztus 11. 11:51
Így kell aranyért vívni (a hátrálásokat kivéve).
Mich
2016. augusztus 11. 11:50
Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!