Bors: Téli olimpiát rendezne Magyarország

2017. május 17. 07:59

Ausztriával közösen pályázna a 2026-os téli olimpiára Magyarország, az elképzelések szerint mi rendeznénk a jeges számok többségét – értesült a Bors. A lap szerint az ötletgazda Kósa Lajos, aki a Fidesz frakciójának vezetése mellet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is egyben.

2017. május 17. 07:59

Azon gondolkozik Magyarország, hogy Ausztriával közösen megpályázza a 2026-os téli olimpia rendezését – értesült a Bors. A lap szerint Magyarország a jeges számokat (a gyorskorcsolyát, a rövidpályás gyorskorcsolyát, a műkorcsolyát és részben a jégkorongtornát) rendezné, míg Ausztria adna otthont a havas sportágaknak. 

A lap szerint fontos érv a pályázat mellett, hogy ha szeptemberben Párizs megkapja a 2024-es nyári olimpiát, akkor akár 2036-ig nem kaphatná meg újra európai város a nyári játékokat. Viszont téli olimpia utoljára 2006-ban volt Európában, így a 2026-os olimpia rendezésére jók lennének az esélyek. Ráadásul az Agenda 2020 már engedni, hogy két ország közössen rendezzen olimpiát. 

A Bors úgy tudja, és ezt a Magyar Olimpiai Bizottság legbelsőbb köreiből is megerősítették a lapnak, hogy a téli olimpiára való pályázás ötletgazdája a Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos, aki egyébként a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke.

A lap megkereste az ügyben az Osztrák Olimpiai Bizottságot is, ahonnan elismerték, hogy Ausztria megpályázza a 2026-os téli olimpia rendezését, de azt nem erősítették meg, hogy ezt Magyarországgal együtt tennék-e.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2017. május 17. 23:32
Én azt hittem ez egy vicc. (A Momentum vagy mi videóból kiindulva) Aztán olvastam, hogy XY szerint meg így meg úgy. Így azt gondoltam, hogy valaki tényleg ekkora idióta. Aztán megláttam, hogy Bors... Ja! Akkor nyilván nem lehet igaz, tehát mégis csak vicc. Rossz vicc, Bors módra.
bandos
2017. május 17. 15:40
Menjetek most már a f*szomba és kezdjetek el dolgozni. Az ötleteitekkel meg töröljétek ki a s*ggemet, kezd nagyon elegem lenni a baromkodásból, ha ez az egész nem egy (rossz) vicc.
Akitlosz
2017. május 17. 10:51
ELŐBB tessék népszavazást tartani a kérdésben. AZUTÁN, ha olyan az eredmény szabad pályázni. Büdös a demokrácia mi, közpénzszóró sportbu ták?
Akitlosz
2017. május 17. 10:48
Már megint kezdik? Abba sem hagyták. Ez van, ha egy országot sportmániás vezet. :-( Remélem, hogy a Momentum megint intézkedik! Más értelmük és hasznuk úgy sincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!