Iskolai lőtereket tervez a KLIK

2017. június 14. 08:56

Választható iskolai sportág lehet a lövészet. A Klebelsberg Központ lőterek létesítésének lehetőségét méri fel.

2017. június 14. 08:56

A Klebelsberg központ arról tájékozódott oktatási intézményeknél, hogy elférne-e bennük vagy mellettük egy lőtér. A napokban levelet küldtek az iskolaigazgatóknak, amiben az áll, legalább 6 x15 méteres elkeríthető területekre lenne szükség. A Pedagógusok Szakszervezete veszélyesnek tartja az ötletet.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. március 02. 10:07
Az iskolákban ötödik osztálytól légpuskás lövészetek voltak évente, félévente. Itt bukkantak fel a tehetségek. Középiskolában pedig MHSZ lőtéren kispuskával lőhettünk. Ezeket szinte mindenki kedvelte, semmi gond nem volt. Nagyon ritkán történt baleset. A vásári, vidámparki céllövöldében lányok, fiúk vegyesen próbálkoztak a félrehordó légpuskákkal. Aki jól kinézte és kiszámította a félrehordást pár lövéssel, annak utána sikerült lőni kiszemelt ajándékot. Idegen volt a fegyvertől való idegenkedés. A seregben meg szintidő alatt kellett szétszedni-összerakni a gépkarabélyt, jellemzően az AK magyar változatát, az AMD-t. Jó beállításnál egy karbantartott AMD nagyon pontos volt. Érdekes, hogy pl. sem Svájcban, sem Izraelben nem problémáznak az alapfegyver ismereten, sem a honvédelmi kötelezettségen. Honvédelmi ismeret nem fasizmus. Aki ezt állítja, annak hátsó szándéka van.
brabant89
2017. június 14. 19:30
Ez a katonai nevelés része akar lenni?
Gregorius
2017. június 14. 12:40
Én inkább körzeti uszodákat építtetnék, ahol a lurkókat kötelezően megtaníttatnám úszni. Szomorú azt látni, hogy minden évben (már idén is) több 10-15 éves is belefullad a vízbe.
röviden
2017. június 14. 11:25
Ezek a fasiszták már a leventemozgalom újjáélesztésén gondolkodnak. Aztán jön a sorkatonaság, Orbánt előléptetik ellentengernaggyá, végül hadat üzenünk mindenkinek, annak meg tudjuk, mi a vége. Egy demokrata látja előre.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!