LMP: Az alkotmánybíróság semmisítse meg a civiltörvényt!

2017. július 11. 10:52

Az LMP szerint a civiltörvény „narancssárga csillaggal jelöl meg bizonyos szervezeteket”, ezért a párt az Alkotmánybírósághoz fordult a törvény megsemmisítését követelve.

2017. július 11. 10:52

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól az LMP abban a beadványban, amelyet a párt társelnöke kedden nyújtott be a testülethez. Hadházy Ákos a hatvan képviselői aláírással támogatott kérelem beadása előtt elmondta: a jogszabály nem az átláthatóságot segíti, hanem ehelyett egy „narancssárga csillaggal jelöl meg bizonyos szervezeteket”. A politikus szerint a törvény nem teljesíti a jogbiztonság feltételeit, mert nem határozza meg egyértelműen, hogy mit jelent a külföldről érkező támogatás. 

A jogszabály diszkriminatív is, mert nem vonatkozik a sport-, a párt és az egyházi alapítványokra – jelentette ki, majd hozzátette: a törvény a véleménynyilvánítás szabadságát is veszélyezteti. Hadházy Ákos a törvényben kilátásba helyezett szankciókat, például a civil szervezetek feloszlatásának lehetőségét is indokolatlannak és alkotmányellenesnek nevezte. Ferenczi István, az LMP országos elnökségének tagja elmondta: a „megbélyegző” jogszabály hatalomtechnikai szempontból jó lehet a Fidesz-KDNP számára, de rövid, közép és hosszú távon is káros az országnak. „A módosítás azokat a szervezeteket is megbélyegzi, amelyek az államtól vesznek át feladatokat, ahogy azokat is, amelyek felhívják a figyelmet a hatalmat gyakorlók gyengeségeire, tévedéseire” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. július 11. 19:54
Követelem, hogy azonnal oszlassa fel az LMP-t az Alkotmánybíróság! Ez a nő a köpönyegforgató lúdoktorral együtt idegességet okoz minden közszereplésük alatt. Különben ezek lekörözik a"mindent- tudókat." Marx mindent tudott."!(Engelsz csak "lábjegyzet" volt Marx mellett.) Amit ezek ketten nem tudtak- azt LENIN kirázta a kisujjából. Ekkor jött Sztálin-és ő enciklopédiát adott ki a Sztálinizmus és a marxizmus- leninizmus kérdéseiről.Mindenkit helyre tett. Rákosi csak "alkalmazta "a Sztálini tudományt... Nagy Imre revizionista lett-a trockizmus jellemzően magyar változata szerint.Rajk és társai rendőrspiclik, kémek , a nép árulói lettek.Jött Kádár. Kazánrobbanás!Aztán Kádár átmegy Haynau-ba.... Most jön az LMP és felfedezi a spanyolviaszt... Ők belátnak még a Paks alatt húzódó tektonikus zóna mélységébe is!A minap is szikrákat látott a Bernadett, és a Lúdoktor mondta, hogy át kell helyezni Paksot zónástól, földrengésestől a Lappföldre. Küszködjön vele a Mikulás. Hát ezért követelem én az LMP feloszlatását tisztelt Alkotmánybíróság!
ThunderDan
2017. július 11. 16:30
Na, ezeknek is sok eszük van... nem gondoltam volna Schiffer idején, hogy az LMP is egy lesz a "sárgacsillagozó", kényszeresen mindenbe a holokausztot belelátó hiszterolib pártoknak. Egyébként van, amiben nem értek egyet a Fidesz törvényalkotásával, de konkrétan a civiltörvénynek ez a módosítása teljesen rendben van. Alkotmányosságilag is. Nem is értem, miért ezen görcsöl az ellenzék már hónapok óta.
Google
2017. július 11. 15:28
Ezek sosem mennek szabadsagra? Azert ezt a fontoskodo semmittevest is illene kipihenni egy kicsit, itt buzognak ebben a kanikulaban!
Akvínói akvavit
2017. július 11. 13:37
Nyuszikám, az ilyen dumáktól már rég tetves nyakadból lóg a sárga csillag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!