UTE: Azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot!

2017. július 10. 13:15

„Értetlenül állunk a belga tulajdonos jogszerűtlen címerhasználat megváltoztatásával kapcsolatban, amely egy álságos, senki által nem ellenőrizhető szavazásra épül” – írta közleményében az UTE elnöksége.

2017. július 10. 13:15

Az Újpesti Torna Egylet hétfői közleményében „ismételten és nyomatékosan” felszólította az Újpest FC labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot.

Az UTE egyben jelzi, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”. A lila-fehér klub emlékeztet rá, hogy az UTE 18 éve nem üzemeltetője a felnőtt labdarúgócsapatnak, de „kisebbségi tulajdonosként mindig az újpesti felnőtt labdarúgás működését tartotta szem előtt, nem csak hangzatos szólamokban, hanem konkrét cselekedetekben”.

„A címerhasználattal kapcsolatban a jogi helyzet rendezett, használata a felnőtt labdarúgócsapat számára ingyenes, a hasznosításról a felek egybehangzó akaratának megfelelően 2025-ig szerződés rendelkezik. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a hasznosításból az UTE-nak az elmúlt öt évben (a Duchatelet-éra alatt) 0 Ft bevétele származott. Mindezek után értetlenül állunk a belga tulajdonos jogszerűtlen címerhasználat megváltoztatásával kapcsolatban, amely egy álságos, senki által nem ellenőrizhető szavazásra épül” – áll a közleményben, amely részletezi, hogy az UTE az elmúlt években milyen segítséget nyújtott a labdarúgócsapatnak.

Az UTE elnöksége – a szurkolók tiltakozása nyomán – egyhangúlag döntött arról, hogy vétójogával élve nem járul hozzá a címerváltoztatáshoz, mert az az újpesti labdarúgás tradícióját sérti. Az Újpest FC múlt hétfőn mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között. Az újpesti szurkolók szombaton tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. július 11. 10:02
Mi van!? Érdemben: a két csillag a tizedes jelzés. Miért nem szakaszvezető (három csillag)? Ennél "Magyarország jobban teljesít!" Még az Újpest is.
vihar
2017. július 10. 19:56
A megoldás igen egyszerű: az Újpestet államosítani kell majd a IV. kerület kezébe kell adni, ahol az iparűzési adó mintájára be kell vezetni a kötelező jellegű SPORTŰZÉSI ADÓT , amelyet minden kerületi gazdálkodó cégnek kötelezően az árbevétel mértékébe fizetnie kell. Újpesten a GE, SANOFI-CHINOIN, MESSER GÁZ , COATS és a többi multi szépen hozzájárulnak a helyi dolgozóik sportolásához és szórakozásához. Ezt egyébként minden önkormányzatnak be kell vezetni- Ki kell szedni a pénzt a külföldi gyarmatosítókból. Tudjátok miért támogatta Ashner Lipót az UTE-t? Mert azt mondta, hogy a gyárba - Tungsgram - sokkal jobban teljesítenek az UTE sportolok, szurkolók - szóval nem csak nyírni kell azt a birkát... Tízszer annyi pálya kell a gyerekeknek,mint amennyi most van! Tízszer annyi edző kell a gyerekeknek mint amennyi most van! Tízszer annyi pénz kell a gyerekek sportolásához mint amennyi most van ! EZT CSAK A PIAC NEM OLDJA MEG . EHHEZ EGY ILLIBERÁLIS ÁLLAM KÖZPONTOSÍTOTT BEAVATKOZÁSA SZÜKSÉGES bevonva a piaci szereplőket , de nem átengedve a teljes kontrollt. A mai emberkerekedelemre használt nyugati klubmodell erkölcstelen és hosszútávon kb. a migránspolitikához hasonló következményekkel járnak . ZSÁKUTCA - ne ezt akarjuk követni első lépés: megvédjük az évszázados címerünk !!!!! Ja és a Belga menjen Kongóba , ott szórakozzon tovább.
OberEnnsinnen
2017. július 10. 14:58
Ha tisztességesek és méltányosak lennénk, Zsengellérhez, Szuszához, Göröcshöz, Törőcsikhez stb. a klub nevét kellene először is helyesen meghatározni, így: Újpesti Dózsa Torna Egylet. 1959 óta Hajrá, Lilák! És ne jöjjön senki a BM-mel. Amikor 80 ezren szurkoltak a kettős rangadókon, akkor - közvetetten - a HM-nek, az FM-nek, a Nehézipari Minisztériumnak és a BM-nek is szurkoltunk. Az összes csapat mögött a párt egyik minisztériuma állt. És ez is a magyar futball része, akár tetszik, akár nem. Ú. Dózsa: VVK-döntős, BEK-elődöntős. Ferencvárosi TC: VVK-győztes, VVK-döntős, KEK-döntős. Őket történetesen a Földművelési Minisztérium tartotta el. A Vasast az NM, a honvédot a HM. És a többi csapatot a vállalatok, bányák stb. És azokat is kivétel nélkül az MSZMP ellenőrizte. A klubok identitása ezzel teljes. Ne tagadjuk le. Sajnos, az is tény, hogy az MSZMP-re nem lehetünk büszkék, mert az irányítása alatt züllött le a magyar futball, 1960-as évektől kezdődően, a rendszerváltásig. Utána pedig jött a szabadság és a koldulás, könyörgés, kegyelemkenyérért, fillérekért, és az egész egy füstölgő-gőzölgő csődtömeg lett. Jellemzően: az utóbbi fél évszázadban egyetlen magyar klub nem adott klasszis játékost, egyetlen magyar szakember nem nevelődött ki, aki nem is világ, nem is Európa, de akárcsak regionális, nemzetközi klasszis játékost nevelt volna Magyarországon.
gwrf
2017. július 10. 14:55
Szőnyi Feri futásáról csak kb. négy nappal maradt le a mandiner. Minek ez a rohanás, gondolhatták, és betették az első hírüket a két hete dúló címerbalhéról. Holnap talán Gagarin Föld körüli repüléséről is beszámolnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!