A régi rendszerben tönkretették a futballkultúrát

2017. augusztus 01. 11:58

Hatalmas dolognak tartom, hogy az ország miniszterelnöke révén rengeteg pénz áramlott a magyar futballba és a sportba. Interjú.

2017. augusztus 01. 11:58
Dárdai Pál

„A nyomásról jut eszembe: Storck helyében teljesítené a szurkolók óhaját, betenné Nikolicsot a magyar válogatottba?

Minden edzőnek megvan az elképzelése arról, hogy kit akar látni a pályán. Lehet, hogy Nikolics nem fér bele Storck filozófiájába. A góllövés művészet, a magyar válogatottnál az a kérdés, hogy ki fog gólt rúgni. Andorra ellen is annak kellett volna gólt szereznie, aki erre képes, akiben megvan ez a vele született képesség. Storckot lehet kritizálni, de szerintem lépjünk túl ezen. Sajnos a magyar futballisták nem játszanak Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-mérkőzéseket, nincs meg a nemzetközi tapasztalatuk. Ha a fiatalokat elvisszük Andorrába, a gyerek már azzal meg van elégedve, hogy berakták a válogatottba, pedig még semmit nem tett le az asztalra.

Az akadémiai rendszer egyelőre nem árasztotta el tehetségekkel a magyar labdarúgást.

Hatalmas dolognak tartom, hogy az ország miniszterelnöke révén rengeteg pénz áramlott a magyar futballba és a sportba. Berlinben könnyű okoskodni, itt minden hétvégén pattog a labda bármelyik játszótéren, csak odamennek a »scoutok«, és hozzák a fiúkat a Herthába. Otthon sokkal nehezebb: a régi rendszerben tönkretették a futballkultúrát. Kiürültek a dühöngők, és ha nem lennének akadémiák, akkor futballista is alig lenne. Kérdés persze, hogy szakmailag hogyan lehet előre lépni. Nem kellene bevonni az iskolákat a képzésbe? Ha csak 14-15 éves kortól edz a gyerek napi kettőt, az már nagyon késő. Hiába dolgoznak jól az akadémiákon, korábban kell elkezdeni a képzést. Nem érdemes olyan házra alapozni, amelyik reped.

Az Andorra elleni vereség után nagyon határozottan mondta, hogy Storcknak maradnia kell.

Azt mondtam, hogy vannak felelős emberek, akik majd eldöntik, amit kell. Felesleges elhamarkodottan dönteni egy csoportkör kellős közepén. De most ki lett volna a kapitány?! Ha majd véget ért a selejtezősorozat, megnézik, mi volt az eredeti célkitűzés, és abból mi valósult meg. Nem az én dolgom megítélni, hogy Storck menjen vagy maradjon.”

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. augusztus 01. 22:52
"Hatalmas dolognak tartom, hogy az ország miniszterelnöke révén rengeteg pénz áramlott a magyar futballba és a sportba." - lep meg minket. És arra mit válaszolt, hogy tudja-e, hogy Orbán nem a saját pénzét költi, hanem a miénket, meg az Eu-ét. Már amit hagyott belőle.
vertesipeti
2017. augusztus 01. 20:16
És akkor most Dárdai öblits és köpd ki, a seggnyalás után. Románoknál és a bolgároknál pontosan forditva történt az új rendszer tette tönkre a focit, a lengyelek szinten maradtak, s talán jobbak, a délszlávoknak mindegy milyen rendszer van, egyszerűen tudnak focizni, termelik ki a jobbnál jobb labdarúgókat, ja és teljesen egál milyen stadionban játszanak, puccosban vagy romosban. Csatlakozol ezekhez a vén hülyékhez, pl. mint a Csank, Mezey, akik a társadalmi valóságból vezetik le, hogy a magyar labdarúgó, miért nem tudja levenni a labdát. Afrikában vannak országok, ahol egyfolytában polgárháború van , de fantasztikus négus focistákat küldenek Európába( zöld gyepet lehet, hogy csak itt láttak). Szerencséd volt néhány tét nélküli meccsen, nokedli ellenfelekkel szemben.
még fokozza
2017. augusztus 01. 20:06
Egy sokadik fociélősködő megtervezett propagandáját hallottuk.
Gregorius
2017. augusztus 01. 20:01
Dárdait tisztelem, becsülöm, de nem itthon él. Tegnap belenéztem a Győr-ZTE NB II-s meccsbe, ma meg a Napoli-Atletico felkészülésibe. Bizonyos dolgok hasonlók voltak (pálya, labda nagyon meleg idő etc.), de mintha nem ugyanazt a játékot játszották volna....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!