Jobbik: Politikusok ne töltsenek be sportvezetői posztokat!

2017. augusztus 05. 14:20

Tarthatatlan, hogy nem szakmabeliek, hanem fideszesek ülnek a sportági szakszövetségek és klubok élén – véli a Jobbik.

2017. augusztus 05. 14:20

A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek arról, hogy politikusok ne tölthessenek be sportvezetői posztokat – mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: a sportot és a politikát szét kell választani, mert ez szolgálja a sport érdekét. Bár támogatni kell a sportot, de ehhez nem szükséges az, hogy a szakszövetségek és klubok élén politikusok álljanak – vélekedett. A képviselő kijelentette: a Jobbik szerint a vizes világbajnokság sikeres rendezvény volt, de fontos megnézni, hogy az elköltött pénzt hogyan használták fel, ettől még nem lesz bárki „Soros-bérenc” vagy nemzetietlen.

Úgy vélte, a vb világított rá arra, hogy nem jó, ha nem a szakmára bízzák az irányítást, hanem fideszeseket ültetnek sportági szakszövetségek és klubok élére. Már egy nappal a vb után nem a sikerekről beszéltek, hanem sportolók, szakmabeliek szólították fel lemondásra Bienerth Gusztávot –közölte.

Szilágyi György kiemelte: a Fidesz teljes mértékben megpróbálja kisajátítani a sportot, és ezzel óriási károkat okoz annak. A demokratikus társadalmakban a sport és a politikai vezetés élesen elkülönül egymástól, és a sporttársadalom fejlődése érdekében elengedhetetlen, hogy ez Magyarországon is így legyen – magyarázta.

A szombaton benyújtott törvényjavaslat szerint nem lehetne sportvezető például országgyűlési képviselő, állami vezető, kormánymegbízott, önkormányzati képviselő vagy európai parlamenti képviselő. 

Egy kérdésre válaszolva a képviselő beszélt arról is, hogy az a javaslatuk, amely szerint egy bizonyos iskolai végzettséghez kötnék a választójogot, mindenkire vonatkozna. A javaslattal nem azt nézték, mi a jó a Jobbiknak, hanem azt, mi a jó az országnak, és nem tartható tovább az, hogy szavazatokat lehet vásárolni egy választás során – mondta.

(MTI)

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. augusztus 06. 11:59
Meghalt egy játékvezető, mert a hőségriadóban futtatták a megyei vezetők. A mentőorvos mondta, hogy ne futtassák. De egy megyei vezető párttitkár csak fontosabb mint egy orvos.
august
2017. augusztus 06. 08:04
:)) Azért azt ne felejtsük el, hogy ez is honnan indult, mint a rendszerváltáskor minden, amiben állami vagyis "ingyenpénzt" meg lehetett szerezni, azonnal rárepültek a szerencselovagok, és kétes hírű üzletemberek, ahol adták-vették a sporttelepeket, és születtek lakóparkok egyes sportklubok területein, pályáin, edzőpályáin.. EKKOR kerültek politikusok a sporklubok környékére, hogy az állami pénzek arra fordítódjnak, amire szánták őket. Amint látszik, hogy az így megszerezhető pénz ma is csábító bizonyos köröknek, de ahogy ma az ellenzéki reakciókat ismerjük, ha egyik pillanatról a másikra eltűnnének a politikusok, akkor azonnal beindulna a "klientúraépítés" féle kampány, mert ugye aki a megszerzendő pénz fölött döntési joggal bír, az csak csókos és holdudvarhoz tartozó lehet, így aztán, igazából nem is értem ezt a kritikát.
Dénia
2017. augusztus 06. 07:35
Hát nem úgy néz ki a sport helyzete, hogy rosszat tenne anyagilag bármelyik sportszövetségnek,ha befolyásos politikus vezeti. Orbán még ellenzéki politikusként is fel tudta használni a kapcsolatait arra, hogy pénzeket toborozzon a sportnak. Hát még kormányon.
Conduct
2017. augusztus 06. 07:18
Pártállami beidegződés,a magyar emberek szeretik az ilyesmit.Mondjuk a Németh Szilárd nem mint bírkózó szövetségi elnök irritál hanem mint politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!