Messihez hasonlította magát Gyurcsány

2017. október 10. 09:52

Messi sem hagyja abba azért, mert van néhány tehetséges huszonéves a pályán – jelentette ki Gyurcsány Ferenc egy hétfői beszélgetésen. A DK elnöke beszélt a MSZP-vel folytatott tárgyalásról, az LMP-ről és a Jobbikról, valamint az esetleges kormányváltás utáni számonkérésekről is.

2017. október 10. 09:52

Messi sem hagyja abba azért, mert van néhány tehetséges huszonéves a pályán – jelentette ki Gyurcsány Ferenc egy hétfői beszélgetésen, melyről a HVG számol be.. A Spinozában mintegy hetven érdeklődő előtt beszélgetett egymással Rangos Katalin újságíró és a Demokratikus Koalíció elnöke, aki arra a felvetésre reagált a Messi-hasonlattal, hogy a Momentum megjelenésével generációváltás indult el a politikában.

Nem ez volt az egyetlen sporthasonlat a beszélgetésen: azzal kapcsolatban, hogy politikai jelenléte szavazókat és politikusokat egyaránt taszít, így talán egyszerűbb lenne a baloldali egység megteremtése a személye nélkül, Gyurcsány így fogalmazott: „Egerszegi Krisztina is sikeresebb lett volna úgy, ha minden vetélytársa feladja. De az nem lett volna valós verseny.”

Gyurcsány beszámolt a MSZP és a DK hétfői egyeztetéséről is, mely a pártelnök szerint jó hangulatú és hosszú volt, ami „Botka idejében elképzelhetetlen lett volna”. A következő tárgyalást még a héten megtartják, az egyéni választókerületi jelöltek kiválasztásán túl egy politikai alapvetéseket tartalmazó dokumentumon is dolgoznak. Gyurcsány bejelentette, hogy a két párt az Együtt-P-vel is tárgyalni fog.

Gyurcsány bírálattal illette az LMP-t, mivel az 2014-ben megnyitotta az utat a fideszes kétharmad előtt azzal, hogy nem állt be a baloldali összefogásba. A pártelnök reméli, hogy néhány jelöltben meg tudnak állapodni Szél Bernadettékkel. Gyurcsány úgy látja, esélyes, hogy a szocialistáktól lemorzsolódó választók egy része a Jobbikra fog szavazni. „A Jobbik-szavazók jelentős része nem náci, csak csalódott” – jelentette ki, ám kétségei vannak a Jobbik néppártosodásával kapcsolatban.

Gyurcsány óvatosan fogalmazott az esetleges kormányváltást követő számonkérésekkel kapcsolatban, mondván, nem híve a népítéleknek, mert „annak Robespierre a vége”. Szerinte az új kabinetnek meg kell szüntetnie a maffiaállamot, a bűn kultúráját. De ha a Fidesz győz, akkor sincs apokalipszis, csak nagy baj - tette hozzá Gyurcsány.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2017. október 10. 14:40
Lószart, mama!
edvind johnsson2.0
2017. október 10. 13:14
Határozottan szerény gyerek ez a Fletó, akár Jézushoz is hasonlíthatta volna magát, és találó is lett volna. Sokan szeretnék a kereszten látni.
kaltran
2017. október 10. 13:12
Kikérem magamnak Messi nevében!
cutcopy
2017. október 10. 13:12
"óvatosan fogalmazott az esetleges kormányváltást követő számonkérésekkel kapcsolatban" Naná, mert örül hogy eddig megúszta..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!