TEK: Kiszabadult a Nigériában elrabolt magyar túsz

2017. november 12. 10:10

Kiszabadult és megérkezett Budapestre az a magyar állampolgár, akit nigériai kalózok raboltak el és ejtettek túszul októberben.

2017. november 12. 10:10

Kiszabadult és szombaton a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az a magyar állampolgár, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok – közölte a TEK szombaton este az MTI-vel. A TEK a nemzetközi partnerekkel, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy a magyar állampolgár társaival együtt épségben hazajuthasson – áll a TEK közleményében.

Korábbi sajtóhírek szerint október 21-én kalózok támadtak meg Nigéria partjainál egy német konténerhajót, hat embert magukkal vittek és Nigériában fogvatartottak. Akkoriban Hajdú János, a TEK főigazgatója azt mondta: a túsz kiszabadítására egy-két hónap reális idő lehet.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2017. november 12. 21:59
Gratulálok a sikeres túszmentő akcióhoz. Jó hír, hogy stramm volt a magyar úriember. Remélem, hamar feldolgozza a fekete kalózok okozta sebeket.
KötőDániell
2017. november 12. 15:05
Gratulálunk!
még fokozza
2017. november 12. 12:12
Mennyi volt a váltságdíj?
liberálzöld.
2017. november 12. 11:34
Hát, ha megint a szomszédoktól kell megkérdezni, hogy hova is kell menni, akkor bizony eltart egy darabig. A Bors úgy tudja, a legalább három páncélozott csapatszállító harcjárműből és még tucatnyi egyéb kocsiból álló TEK-konvojnak a karmacsiaktól kellett útbaigazítást kérnie a faluban – erről beszélt egy helybéli a lapnak –, a gyanúsított apjának házához tartva ugyanis eltévedtek. Az egysávos utcában még meg is kellett fordulniuk harckocsistul, mindenestül "Hajdú János, a TEK főigazgatója azt mondta: a túsz kiszabadítására egy-két hónap reális idő lehet."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!