A nemzeti ünnepen

2018. augusztus 21. 08:04

A sokszínű kulturális tartalom, a gyermek- és családbarát, akadálymentes Liget szerves egységben a Liget zöld oázisával mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a nemzeti kultúra centruma legyen a Városliget

2018. augusztus 21. 08:04
Liget Budapest

„A nemzeti ünnepen a nemzet kovászát, közös kultúránkat is ünnepeljük.

A Liget Budapest munkaprogramja a legnagyobb kultúrafejlesztő beruházás hosszú évtizedek óta.

A sokszínű kulturális tartalom, a gyermek- és családbarát, akadálymentes Liget szerves egységben a Liget zöld oázisával mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a nemzeti kultúra centruma legyen a Városliget, kiszélesített tartalommal és hozzáféréssel.

Nemzeti büszkeség is, amelyet jó érzés felidézni ezen a napon, hogy Európában egyedülálló városi szövet jön létre a Ligetben, ahol a zöldfelületi kikapcsolódás és a kulturális, vagy épp felüdülést segítő intézmények együttese páratlan vonzerővel bír majd és ahol a nemzeti kultúra (mások mellett az épített örökségben éppúgy, mint a múzeumokban, a magyar szerelmi költészet javát bemutató felfedezőösvényen, a magyar természeti felfedezőúton, a Magyar Zene Háza kiállításain és programjain, a Millennium Házába megnyíló történeti tárlaton) tapinthatóan jelen lesz mindenütt.
»Mi magyarok nagyszerű nemzeti kultúrát örököltünk, melynek gyökerei ma is erősek és termők«, írta Babits – a megújuló Városliget ennek lesz egyedülálló tükre.”

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2018. augusztus 21. 12:03
Örülök neki, nagyon klassz lesz! Szépülünk, megújulunk, és ez jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!