Atomerő, halálbiztos

2019. július 24. 14:47

Ukrajna éppen arra készül, hogy összetákoljon és beindítson egy-két félbehagyott atomerőművet...

2019. július 24. 14:47
Konok Péter

„A szakértők szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy az 1980-as években félbehagyott építkezések mára lényegében romok, felújításuk biztonságosan nem lehetséges és értelmetlen is, mivel a tervezett erőművek sok évtizede elavult technológiát képviselnének.

Persze, mennyivel izgalmasabb lenne élőben leforgatni egy új Csernobil-sorozatot. Abban lenne csak kapós a reklámidő!

Magyarországnak – más, Ukrajnához közeli, a tervezett atomerőmű működése vagy esetleges meghibásodása által érintett országokkal egyetemben – a nemzetközi jog véleményezési, kvázi beleszólási jogot biztosít az építkezésekbe. Magyarország viszont nem él ezekkel. Az illetékes Agrárminisztérium ugyan azzal érvel, hogy bár jelezte érdeklődését, de nem kap információt, az ukrán fél ezt cáfolta. Érdekes módon az osztrák környezetvédelmi hatóságoknak például vannak információi.

Magyarország kormánya számára az atomerőművek eleve forró témának számítanak, hiszen Paks kettő esetében éppúgy orosz hitelből herdálják el az ország jövőjét, és fenyegetik az ország lakosságának egészségét és életét, mint az ukránok. Magyarország kormánya az (orosz érdekszférába tartozó) atomerőművek kérdését még akkor is a szőnyeg alá igyekszik söpörni, ha azok más országokban épülnek.”

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2019. július 24. 19:28
Na mi van Rumcájsz? Megint ugatod a Holdat?
Palepoli
2019. július 24. 19:01
A 19. századi bevándorláspolitikánkért nagyon súlyos árat kell fizetnünk, a Konok féle prazitaréteg képében.
atila68
2019. július 24. 18:58
#szótnemérdemel
Budai Katalin
2019. július 24. 18:33
Helló Petyka! Itt az ideje, hogy ringbe szálljatok és Ukrajnában mutassátok meg a nemzetközi lobbi- erőtöket és akadályozzátok meg, hogy Ukrajna ne tehesse ezt meg !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!