Gulyás Gergely: A kormány készen áll Vári Attila pécsi polgármesterjelölt terveinek támogatására

2019. augusztus 31. 14:06

Biztos jövőképe van Péccsel kapcsolatban a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Vári Attilának, a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért polgármester-jelöltjének, akit kész támogatni a kormány – mondta Gulyás Gergely a baranyai megyeszékhelyen.

2019. augusztus 31. 14:06

A kormány készen áll arra, hogy a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért által támogatott Vári Attila pécsi polgármesterjelölt terveit támogassa, megválasztása esetén – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a baranyai megyeszékhelyen újságíróknak.

A politikus a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek szombati közös tanévnyitója előtt folytatott megbeszélést Vári Attilával, az őszi választásokon a kormánypártok által támogatott pécsi polgármesterjelölttel, a korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval.

Gulyás Gergely újságíróknak a találkozót követően hangsúlyozta: Vári Attilának biztos jövőképe van Péccsel és azzal kapcsolatban, hogy a baranyai megyeszékhelynek milyen szerepe legyen a régióban.

Azt mondta, a kormány készen áll arra, hogy a polgármesterjelölt terveit maximális mértékben támogassa, a szükséges forrásokat a pécsi önkormányzattal való szoros és jó együttműködésben a város rendelkezésére bocsássa.

A miniszter hozzátette: tudják, hogy Pécs szerepével kapcsolatban az elmúlt években sok vita volt, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartják, hogy Vári Attila a megyeszékhelyet nemcsak mint egy gyorsan, rohamosan fejlődő várost képzeli el, hanem régiós központként tekint rá.

A fejlődésre lehetőséget ad az is, hogy a kormány reményei szerint a megyével is kiváló lehet Pécs együttműködése, hiszen a baranyai közgyűlés elnöki posztjára a város jelenlegi alpolgármestere, Őri László kaphat felhatalmazást a választóktól októberben – mondta.

A miniszter szerint Pécs mellett a baranyai kistelepülések előtt is nyitott a fejlődés lehetősége a Magyar Falu Program keretein belül. Kiemelte: a megyei fejlesztéseknek a pécsiekkel szoros összhangban kell megvalósulniuk, ugyanis így profitálhat azokból az egész régió.

(kép és szöveg: MTI)

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robipecs
2019. augusztus 31. 19:55
Vári Attila szerintem nem volt jó választás, mivel egy jellegtelen, és a "népet" lelkesíteni nem képes karakterről van szó. A másik gond vele, hogy itt Pécsen még a fideszes hívek többsége sem ismeri. Egyedül a 35+-os korosztály hallhatott még róla 20 évvel ezelőtti vizilabdás időszakából. De ennyi. Mindemellett nyilatkozni nem sem igazán tud (még), nincs benne gyakorlata, pedig közel tíz éve vezető. Szóval meg fogja nyerni, mert meg fogja de ez egy kicsit túlzott nagyképűség a Fidesz országos vezetésétől, hogy így ide állítják, mert tudják, hogy úgyis megnyeri... Én, mint fidesz szavazó ezt kicsit zokon veszem. De: a mindenidők legrosszabb eredményével fog nyerni - fidesz szempontból - ha nyer, mivel ismeretlen, mint már említettem. Azt sem csodálnám ha a képviselők (fideszesek) voksai most jóval többet tennének ki, mint a polgármesterjelölté. Gondolkodtam rajta, hogy protest szavazatként érvénytelent kéne szavazni a polgármesteri lapon, de nem fogom, behúzom. Csak ne legyen ennyire nyegle az országos Fidesz, hogy ezt így meglépi. Egyszer belefér, de mindig nem fog.
balbako_
2019. augusztus 31. 16:08
Az élsportolók nagy munkabírású emberek, akik nem egykönnyen törődnek bele az esetleges kudarcokba. A végzettsége megvan és elődje pl. a győri Borkai Zsolt sikerein okulhat.
Óbor Dezső
2019. augusztus 31. 14:54
Vári biztosan jó polgármesrer lenne, becsületes, és kitartóan végigviszi a programját, Pécsiek Ő-benne biztosan nem csalódnának!
cutcopy
2019. augusztus 31. 14:50
Hajrá, a vízilabda történetének egyik legszebb gólját neki köszönhettük a 2000-es olimpia oroszok elleni döntőjében, remélem ezt is megnyeri..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!