Ellehetetleníti a tényfeltáró bizottság működését a kispesti szocialista vezetés

2020. január 27. 21:35

Rövidebb ideig, zárt üléseken dolgozhat majd az antikorrupciós bizottság.

2020. január 27. 21:35

Megszavazta ugyan a felállítását, de lényegében ellehetetlenítette az Antikorrupciós Tényfeltáró és Vizsgálóbizottság észszerű működését a XIX. kerület szocialista vezetése – írja a 444.hu. 

A bizottság felállítását az LMP-s Ferenczi István javasolta, miután nyilvánosságra került az a videó a tavalyi önkormányzati választási kampányban, amin Lackner Csaba a kerület szétlopásáról beszélt. Lacknert és Gajda Péter polgármestert októberben újraválasztották a kispestiek, de előbbit a pártból később kizárták. „Kár, hogy nem a lényeges dolgok miatt fog bekerülni ez a nap a kerület történetébe” – ezt már Gajda Péter polgármester mondta a pénteki képviselőtestületi ülésen, amikor a bizottság felállításáról döntöttek. 

Ferenczi István eredeti javaslata szerint a bizottság hat hónapra állt volna fel, és nyilvános üléseket tartott volna. A hathónapos működési időt a közgyűlés baloldali többsége nem támogatta, és ugyanígy elutasították a négyhónapos működést is, végül három hónapban maradtak.

aki szerint az egész bizottságnak nincs más célja, mint hogy Ferenczi minden hónapban tarthasson egy sajtótájékoztatót. Az LMP-s politikus szerint a működési idő megfelezésével lényegében „kiherélték” a bizottságot.

A nyilvános működést Ferenczin és a momentumos Paróczai Anikón kívül mindenki elutasította. Varga Attila párbeszédes alpolgármester helyett a nyílt ülések kellemetlenül érintették volna a hivatal nem politikus dolgozóit. A végleges megállapodás szerint a munka végén összefoglaló jelentést hoz majd nyilvánosságra a bizottság. Ferenczi számára egyelőre nem világos, hogy pontosan milyen információkat közölhet a zárt ülésekről, de az LMP-s politikus attól tart, hogy ezen a téren is igyekeznek majd keresztbe tenni neki.

A nyitóképen: Gajda Péter és Gurmai Zita az MSZP kampányrendezvényén (MTI/Mohai Balázs)

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. január 28. 12:39
Zseniális amúgy, ahogy ezt a kokós gajdinnyót ezek a szkarabeuszok kigöngyölítik a szarból.
fogas paduc
2020. január 28. 12:29
Kedves kispestiek! Azt kaptátok, amit szerettetek volna. Hazugságot, korrupciót, lopást, gátlástalanságot, káoszt.
nyugalom
2020. január 28. 11:31
Ugyeszseg, rendorseg kell, nem komcsi bizottsagosdi, egymas kozott!
BossN
2020. január 28. 06:38
Maffiabaloldal. Pofátlanul lopnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!