FTC: 2019-et a klubnál csak „aranyévként” emlegetik

2020. január 02. 16:24

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke hagyományos újévi köszöntőjében értékelte 2019-et.

2020. január 02. 16:24

A Groupama Arénában összegyűltek először egyperces néma csenddel adóztak a napokban elhunyt Springer Miklós emléke előtt. Kubatov Gábor, az FTC elnöke a beszéde elején kiemelte, továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy a Springer család egy tagja mindig ott legyen az elnökségben, így most az alapító elnök unokájának fiát szeretnék felkérni a részvételre.

Az új vezetésű önkormányzatról az elnök annyit jegyzett meg, mindkét fél közös érdeke a jó viszony fenntartása. Nem kérnek plusztámogatást, csak hogy amit helyi adó formájában befizetnek, azt utalják vissza a klubnak.

Kubatov Gábor büszkén beszélt arról, hogy európai összevetésben is kiemelkedő eredményeket értek el, a hasonló, több szakosztállyal rendelkező egyesületek között ott voltak a legsikeresebbek között. A zászlóshajó természetesen a labdarúgás volt, amely bizonyította, hogy a meglevő költségvetéssel is lehet esély akár az Európa-liga csoportköréből való továbbjutásra is.

Kubatov szerint Szerhij Rebrov személyében kivételes edzőt sikerült igazolni, aki 2020-ban még erősebb csapatot irányíthat, ugyanis Vécsei Bálint megszerzése mellett is vannak még tervek. A sportvezető hangsúlyozta,

először mindig azt nézik meg, egy adott posztra van-e megfelelő magyar játékos,

de több szempontból sem könnyű a helyzetük, erre több példát is említett: „Kísérletet tettünk egy magyar, harminc év feletti játékos átigazolására, de többet kért érte a klubja, mint a huszonnégy éves Tokmacért, akit Norvégiából hoztunk el. De említhetem azt az esetet is, amikor Isael piaci értékének másfélszeresét kérték egy fiatal magyarért. Rebrovval megállapodtunk, hogy lehetőleg öt magyar mindig legyen a pályán, de az előbbiekből is látható, hogy be vagyunk határolva. Ha az MLSZ nem változtatja meg a szabályozást, akkor szerintem erősebb csapatunk lesz. A magyar focinak szüksége van a sikerekre, mi bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk ezt szállítani, de ha változtatnak a szabályokon, nehéz dolgunk lesz.”

„(…) Évekig könnyebb utat jelöltünk ki a fiatal magyaroknak. Én azt vallom, mindenki küzdjön meg azért, hogy bekerüljön a csapatba. Láthattuk, ahogy idősebbek lettek, egyből kirakták őket a kezdőből, és ott voltak összetörve. Aki nagyon komolyan vette a szabályozást, most nem NB I-es.”

A női kézilabdázók kapcsán Kubatov szerint egy-két éven belül az lesz a cél, hogy a Bajnokok Ligája megnyerésére is esélyük legyen, amihez a Győrt kellene letaszítani a trónról. A férfi kézilabdában üdvözölte, hogy a nőkhöz hasonlóan magyar fiataloknak adnak lehetőséget, és így is ott vannak jelenleg a negyedik helyen, itt néhány éven belül a dobogó, majd öt éven belül a bajnokság megnyerése lesz a cél.

A Groupama Arénában öt év alatt ezer rendezvényt tartottak,

és a nyereséges üzemeltetést látva vették a bátorságot arra, hogy a magyar államnál kérvényezzék a szomszédban felépülő, 22 ezres multifunkcionális csarnok üzemeltetési jogának megszerzését is. Emiatt nem kezdődött még el a Fradiváros építése a Népligetben, noha a tervek készen állnak, és az anyagi források is rendelkezésre állnak.

„Ha megkapjuk a multifunkcionális aréna üzemeltetését, nincs szükség például egy nyolcezres csarnokra. Abban bízom, hogy a nyár végén elindulhat az építkezés” – mondta Kubatov Gábor.

Mint ismert, a Fradiváros keretében többek között új kézilabdacsarnok, új uszoda és olyan jégpálya is épül, ami akár 3-5 ezer nézőt is ki tud szolgálni, de emellett a többi szakosztálynak is meglesz a helye a komplexumokban.

Összesen 320 ezren voltak kíváncsiak a mérkőzésekre a helyszínen 2019-ben, és külföldre is több ezren kísérték el a csapatot, botrányok nélkül.

„Arra jó a siker, hogy a gyerekeknek példaképeket tudunk állítani. Megtanulják, hogy bízzanak saját magukban és az elvégzett munkában” – emelte ki az elnök a közel egyórás beszéd végén.

A teljes újévi köszöntő itt tekinthető meg:

Címlapkép: fradi.hu 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. január 04. 15:32
Tény, a föszereplök nem szegény évet zártak. Az FTC konszern minden bizonnyal tud osztalékot adni a részvényeseknek. De, ez lenne az igaz cél? Idáig jutott a fradi minösége? Mátrai, Vilezsál, Albert, Varga... vajon egyetértenének ezen eredménnyel? Aligha. Egyszerüen szomorú, hogy nem a pályán történik szemmel láthatóan javulás, hanem a bankszámlákon!
Pelso j.
2020. január 03. 08:44
Ja, aranyév. Mennyi közpénz lett elpocsékolva és vesztette jellegét a focin keresztül?
még fokozza
2020. január 02. 21:21
Hülyeség volt ezt a sok stadiont építeni. Építsünk inkább atlétikai csarnokokat!
Bitrex®
2020. január 02. 21:12
Majd ha született IX. kerületi utánpótlásban felnevelt fehér magyar srácok fognak focizni, akkor esetleg elmennék egy fradi meccsre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!