Újabb négy évig Kulcsár Krisztián marad a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

2020. június 20. 13:39

A sportvezetőt újraválasztotta a MOB szombati tisztújító közgyűlése.

2020. június 20. 13:39


Újabb négy évre Kulcsár Krisztiánt választották meg elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság szombati tisztújító közgyűlésén.

A tisztséget 2017 májusa óta betöltő sportvezető – aki egyedüli jelölt volt – a tagságtól 103 támogató szavazatot kapott, hárman pedig nemmel voksoltak. A jelenleg is tartó közgyűlés ezután két alelnököt és további hét elnökségi tagot fog választani. Miután Orendi Mihály írásban jelezte visszalépését, így a téli sportágakért felelős alelnöki posztra Deutsch Tamás maradt az egyedüli jelölt, a nyári sportágakért felelős alelnöki tisztségre pedig eredetileg is csak Schmidt Gábor pályázott. Miután a közgyűlés egyhangúlag módosította a szervezet alapszabályát, Kulcsár és az új tisztségviselők megbízatása a párizsi olimpiát követő, legkésőbb 2024. szeptember 15-ig megtartandó tisztújító közgyűlésig szól.

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. június 21. 15:35
GRATULÁKOK Krisztián! A szavazati arány önmagáért beszél! MÉG két-három ilyen újrázás, oszt komoly ember leszel! Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!